Tinerii din generaţia Millennials evită companiile de stat, sunt mai exigenţi cu angajatorul şi mai puţin ataşaţi de job

Doar unul din cinci reprezentanţi ai generaţiei Millennials, care se declară mulţumiţi de locul lor de muncă, ar recomanda jobul altor persoane, relevă datele unui studiu realizat de compania iSense Solutions pentru grupul Lowe, în cadrul platformei Bold by Lowe Group.
Economica.net - mie, 13 iul. 2016, 12:08
Tinerii din generaţia Millennials evită companiile de stat, sunt mai exigenţi cu angajatorul şi mai puţin ataşaţi de job

Potrivit cercetării remise AGERPRES, deşi peste jumătate dintre reprezentanţii generaţiei Millennials susţin că sunt mulţumiţi de locul lor de muncă, doar 20% l-ar recomanda altor persoane. De asemenea, doar jumătate dintre tineri îşi doresc o carieră la actualul loc de muncă.

‘Multe dintre companiile care activează în acest moment pe piaţa noastră, indiferent de sectorul de activitate, se confruntă cu provocări foarte mari de recrutare şi retenţie a tinerilor din cohorta Millennials, pentru că nu ştiu cum să-i abordeze şi să comunice cu ei. Ne-am propus, în cel de-al doilea studiu al seriei Bold by Lowe Group, să identificăm atitudinile, aşteptările, aspiraţiile şi deciziile generaţiei Millennials în plan profesional, pentru a ne ajuta clienţii să-şi dezvolte în mod eficient şi adecvat brandul de angajator’, a declarat Hortensia Năstase, vicepreşedinte Creative Services, Grupul Lowe România.

Studiul analizează două categorii de vârstă ce formează generaţia Millennials, sub şi peste 25 de ani, şi oferă o comparaţie între aceştia şi totalul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, angajate sau în căutarea unui loc de muncă.

Datele arată că fidelitatea tinerilor faţă de locul de muncă este mai mică, aceştia aflându-se deja la al doilea (18 – 25 ani) sau la al treilea job (26 – 34 ani). Mai mult, doar 40% (18 – 25 ani), respectiv 49% (26 – 34 ani), lucrează în domeniul în care s-au pregătit.

Potrivit studiului, este de remarcat faptul că tinerii vor să se îndepărteze de domeniul în care lucrează cei mai mulţi dintre ei: alimentaţie, comerţ, restaurant, vânzări şi turism, fiind mai interesaţi de domeniile IT, telecomunicaţii, management, marketing şi comunicare.

‘Millennials sunt mai exigenţi cu angajatorul şi mai puţin ataşaţi de job. Caută online informaţii despre compania care îi cheamă la interviu, despre posibilul viitor manager. Acum, mai mult decât oricând, este important pentru companii să îşi gestioneze imaginea de angajator şi să investească în programe de motivare şi fidelizare a acestora’, a precizat Traian Năstase, managing partner iSense Solutions.

Documentul precizează că tinerilor cu vârsta între 18 – 25 de ani le place să socializeze la locul de muncă.

‘Principalii factori care îi determină să accepte un job sunt programul (48% dintre ambele categorii de vârstă) şi salariul (pentru 39% din 18 – 25 ani, respectiv 42% din 26 – 34 ani). Millennials de 18 – 25 de ani lucrează, în medie, 8,3 ore pe zi şi câştigă un salariu lunar mediu de 1.388 lei, însă îşi doresc să câştige cu aproximativ 1.408 lei mai mult, în timp ce tinerii din categoria 26 – 34 de ani lucrează, în medie 8,7 ore pe zi, câştigă aproximativ 1.974 lei pe lună şi îşi doresc cu 1.342 lei mai mult. În schimb, doar 18% dintre cei de 26 – 34 de ani, respectiv 34% dintre cei de 18 – 25 de ani sunt mulţumiţi de creşterile salariale din ultimele 12 luni’, se mai spune în studiu.

Studiul a fost realizat de compania iSense Solutions special pentru Grupul Lowe. Au fost realizate 2 focus grupuri cu angajaţi între 18-24 de ani, respectiv 26-34 de ani. Datele au fost culese online prin intermediul Panelului ResearchRomania.ro. Eşantionul a fost de 770 de respondenţi. Datele sunt reprezentative pentru mediul urban, pentru persoane angajate sau care intenţionează să se angajeze. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3,7%.

Te-ar mai putea interesa și
UE ar trebui să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru un MWh – Ministrul Energiei din Italia
UE ar trebui să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru un MWh – Ministrul Energiei din Italia
Uniunea Europeană ar trebui să prelungească măsură de urgenţă vizând plafonarea preţului gazelor naturale şi să impună o limită de 60 de euro pentru un Megawatt-oră, în ideea de a......
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 3,96%, până la 62,135 miliarde euro, în 2024
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 3,96%, până la 62,135 miliarde euro, în 2024
Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României totalizau 62,135 miliarde de euro la finele lunii decembrie 2024, în ...
Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de 5,77 miliarde de lei de la bănci, în ianuarie 2025
Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de 5,77 miliarde de lei de la bănci, în ianuarie 2025
Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna ianuarie 2025, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,2 ...
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a înregistrat un declin de 2,1% în 2024, comparativ cu 2023, scăderea ...