Sursa foto: Outbox Studio via Facebook
Proiectul realizat de arhitecţii şi proiectanţii de la Studio10M şi Outbox Studio a fost desemant câştigător în urma unui concurs organizat de Ţiriac Imobiliare. În primăvara acestui an, şeful diviziei de imobiliare din cadrul Ţiriac Holdings, Bogdan Cernescu, declara că se pregătesc terenurile din Bucureşti, Braşov şi Timişoara, pe care compania le deţine, pentru construcţia de proiecte rezidenţiale.
IFMA a fost privatizată în 1996 şi pe terenul său din apropierea podului Grant a fost construit în anii ’80 cel mai mare turn pentru testarea ascensoarelor. Turnul IFMA a fost considerat cea mai sigură clădire la un seism puternic.
IFMA şi-a mutat sediul în Mogoşoaia în 2011, iar pe platforma din Calea Giuleşti câţiva angajaţi mai asigură lucrări de mentenanţă, ne-a declarat directorul companiei, Adrian Boniu.
În urmă cu şase ani, planurile Ţiriac Imobilaire pentru aceste teren de 2,5 ha au fost de a construi un proiect de birouri.
Contactată de ECONOMICA.NET, compania nu a dorit să ofere mai multe informaţii şi spune că proiectul se află într-un stadiu „mult prea incipient”.
Ansamblu rezidenţial Grant, aşa cum a fost numit, va avea şi clădiri cu înălţimi de până la 80 de metri, dar şi imobile cu un nivel redus, cu locuinţe terasate. Multe spaţii verzi, cu grădini verticale, dar şi piscine vor fi construite în noul proiect rezidenţial.
Cum a „înflorit” zona Orhideea în ultimii ani
În ultimii doi ani însă, pe mai multe terenuri din zona Pasajului Basarab au fost construite proiecte de birouri, precum The Bridge al celor de la Forte Partners, Orhideea Gardens al austriecilor de la Immofinanz sau Business Garden Bucharest, construit de Vastint.
Pe lângă clădirile de birouri, se construiesc şi blocuri cu apartamente, pentru a veni în întâmpinarea angajaţiilor care vor avea sediul în zonă. Tot aici, în vara anului viitor, spaniolii de la Hercesa vor demara construcţia a două blocuri cu 220 de locuinţe, o investiţie de 17 milioane de euro.
Ion Ţiriac a mai investit alături de grupul grupul LBBW Immobilien GmbH 60 de milioane de euro în proiectul Residenz din Chitila. Lucrările la cea de-a patra fază au fost demarate în urmă cu doi ani. În 2010 a fost finalizat şi proiectuld e lux Stejarii, din nordul Capitalei, care are 285 de apartamente. Ansamblul, unde apartmentele se închiriază cu mai mult de 1.000 de euro şi pot ajunge la 7.000 de euro pe lună, a generat anul trecut un profit record de 4,5 milioane de euro, comparativ cu cele 2,75 de milioane de euro înregistrate în 2015.
Omul de afaceri mai deţine un teren în zona Pieţei Victoriei, acolo unde planurile anunţate în urmă cu cinci ani prevedeau investiţii de 30 de milioane de euro pentru o clădire de birouri, care încă nu a fost construită.
Cu afaceri în auto, imobiliare şi industria petrolieră, fostul tenismen Ion Ţiriac, 78 ani, este cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,7 – 1,8 miliarde de euro, potrivit Top 300 cei mai bogaţi români, realizat de revista Capital.