Update
Contractul pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău și conexiunea dintre Secțiunea 2B cu Subsecțiunea 3A1 (Autostrada Braşov – Târgu Mures – Cluj – Oradea) a fost câștigat de ofertantul TIRRENA SCAVI SPA ITALIA, cu prețul de 25,97 milioane de lei, fără TVA, au precizat reprezentanţii CNAIR, după ce ECONOMICA.NET a transmis în premieră informaţia.
Rezultatul procedurii de atribuire a acestui contract a fost comunicat tuturor ofertanților în data de 23 iunie 2017.
Semnarea contractului va fi posibilă după îndeplinirea termenelor legale privind formularea notificărilor prealabile și a contestațiilor, în conformitate cu prevederile art. 6, alin (1), lit. a) din Legea nr. 101/2016, respectiv cu prevederile art. 8, alin (1), lit a) din același act normativ și după finalizarea procesului de avizare a contractului.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câştigătoare oferta Tirrena Scavi pentru construirea Podului de la Gilău, dintr-un număr de şapte oferte depuse, potrivit unor surse apropiate situaţiei.
Contactaţi de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii CNAIR au confirmat informaţia.
Ofertele depuse pentru „finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi conexiunea dintre Secţiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1, Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea” au fost deschise pe 9 februarie.
Au fost depuse şapte oferte, după cum urmează:
– Asocierea: Copisa Constructora Pirenaica S.A. – S.C. Copisa Construcții S.R.L.
– Asocierea Delta Con S.R.L. Dorohoi – Alveare Group Consorzio Stabile Italia
– Asocierea ICM SPA – Nord Conforest SA
– Implenia Baugesellschaft m.b.H.
– Asocierea Societatea Comercială De Construcții Napoca – Ricciardello Construzioni – Aduro Impex SRL
– Tirrena Scavi Spa Italia
– Viarom Construct S. R. L.
Valoare estimată a contractului pentru finalizarea podului peste Someşul Mic este de 48,56 milioane de lei, fără TVA.
Construcţia acestui pod a fost începută de către americanii de la Bechtel care au realizat şi tronsonul Gilău – Câmpia Turzii, înainte de rezilierea contractului cu statul român pentru Autostrada Transilvania.
Fără acest pod nu se va putea circula pe tronsonul Gilău – Nădăşelu, care este realizat în proporţie de 92% şi ar putea fi terminat de către Spedition UMB anul acesta.
Procedura de atribuire a contractului de execuţie pentru pod a fost reluată în luna august 2016. CNAIR estimează finalizarea procedurii şi semnarea contractului în cursul lunii iulie 2017. Termenul pentru execuţia lucrarilor este programat pentru 10 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora.