‘Ştiu bine conţinutul şi raţiunile deciziei Curţii Constituţionale referitoare la abuzul în serviciu, pentru că eram încă judecător. Ştiu bine considerentele deciziei, pentru că am participat la redactarea, corectarea şi până la urmă publicarea lor. Obiectivul pe care mi l-am luat în numele Guvernului (…) este de a transpune în Codul penal, în Codul de procedură penală deciziile CCR. (…) Eu voi da drumul la proiectul de lege fără prag, pentru că, în dispozitivul deciziei Curţii, nu se vorbeşte de prag. (…) Proiectul de lege (…) îl voi trimite în dezbatere publică şi în procedură parlamentară, nu va fi ordonanţă. Va trece pe la comisiile juridice. (…) Când va ajunge acolo unde se va întâlni cu domnul ministru Iordache dumnealui (…) poate să intervină, în limita competenţelor constituţionale, asupra textului de lege, pentru că noi suntem iniţiatori, iar dânşii sunt decidenţi’, a spus Toader, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că modificările la Codul penal şi la Codul de procedură penală vizează strict punerea de acord a acestora cu deciziile CCR.
‘Am elaborat proiectul de lege privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală pentru punerea de acord a celor două coduri cu deciziile CCR. Modificările la cele două coduri vizează strict (…) punerea de acord a codurilor cu deciziile CCR, nimic mai mult, nimic mai puţin. (…) Vom continua (…) cu elaborarea altor proiecte de lege, nu cred că va fi doar unul singur, pentru punerea de acord a întregii legislaţii (…) cu deciziile CCR, decizii de admitere sau de respingere’, a afirmat ministrul.
Toader a anunţat că se lucrează la pachetul de legi pentru justiţie.
‘Lucrăm la pachetul de legi pentru justiţie. Avem draftul nostru, avem puncte de vedere de la bună parte dintre autorităţile implicate, avizatoare în procedura de elaborare a legislaţiei justiţiei. Aşteptăm şi propunerile de la CSM. Imediat ce le avem, dăm drumul la proiectul de lege în dezbatere publică, în procedură parlamentară’, a completat Toader.