Toader despre reacţia Ambasadei SUA privind legile justiţiei: Firesc ar fi ca o îngrijorare să fie şi motivată

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi seară, referindu-se la reacţia Ambasadei SUA privind propunerile de modificare a legilor justiţiei, că firesc este ca o îngrijorare care a fost exprimată să fie şi motivată.
Economica.net - joi, 31 aug. 2017, 18:34
Toader despre reacţia Ambasadei SUA privind legile justiţiei: Firesc ar fi ca o îngrijorare să fie şi motivată

‘A exprima o îngrijorare firesc apare să fie şi motivată, or, în această prezentare a stării de îngrijorare, eu nu am văzut care sunt fundamentele, care este motivul acestei stări de îngrijorare. Nu cred (…) că starea de îngrijorare vine din faptul că durata mandatelor celor cu funcţii de conducere se va schimba din 3 ani în 4 ani (…). Nu este vorba de prelungirea mandatelor în curs, pentru că e un principiu general constituţional care spune că o lege care modifică o altă lege nu modifică mandatele în curs. (…) Nu cred că starea de îngrijorare poate să vină din faptul că (…) un magistrat care se pensionează astăzi, care în timpul activităţii profesionale are un apartament în centrul Bucureştiului şi pentru care plăteşte o chirie de 50 de lei sau maximum 94 de lei… Vine o vreme pentru fiecare, beneficiul locativ rămâne soţului supravieţuitor iar după soţul supravieţuitor rămâne şi copiilor acestuia. Nu cred că acesta este un temei pentru o stare de îngrijorare’, a spus Toader la România TV.

Ministrul justiţiei a catalogat drept ‘dur’ termenul de îngrijorare folosit de reprezentanţii Ambasadei SUA în mesajul făcut public pe această temă.

Ambasada SUA îşi manifestă îngrijorarea cu privire la propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august de revizuire a sistemului judiciar şi îndeamnă toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei.

‘Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale’, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA transmis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept, întrucât acestea sunt fundamentul pentru creşterea securităţii şi prosperităţii noastre comune.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate pentru posturile de miniștri
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că noul Executiv care este pe cale să se formeze va fi "un guvern pe patru ani". El nu a dorit să ofere punctual detalii despre lista miniştrilor pe......
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka, care au deschis primele magazine în luna iunie, la București, continuă expansiunea pe plan local ...
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declinat propunerea de a candida la președinție.
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea ...