“Era în competenţa procurorului general să convoace peste două mii de procurori care să se pronunţe pe legile justţiei? Nu era. Faptul că procurorul general a întrunit Adunarea generală a procurorilor din teritoriu, după părerea mea, acest fapt iese din cadrul atribuţiunilor legale. Au supus la vot, au spus că nu sunt de acord ca un procuror, după 20 de ani, să schimbe roba şi să facă muncă de judecător.(…) Procurorul lucrează numai în penal, desigur, cu câteva excepţii, pe când judecătorul are o specializare strictă”, a arătat Toader, scrie News.ro.
Toader a mai precizat că nu i se pare normal ca un procuror general să se afle în noaptea alegerilor în casa unui om politic şi nici ca un fost procuror general să fie urmărit penal pentru că a folosit girofarul în deplasările sale.
“Dacă dosarul respectiv a stat în nelucrare, probabil Inspecţia Judiciară a putut să constate de ce a stat dosarul fără o finalitate. Eu zic să aşteptăm să vedem ce spune Inspecţia şi să tragem o concluzie”, a declarat, luni, ministrul Tudorel Toader la Antena3.