Top 10 cele mai promițătoare startup-uri din România, în 2022

Ecosistemul de startup-uri românesc este în creștere și prezintă numeroase semne de optimism, fiind alimentat de una dintre forțele de muncă din domeniul IT cu cea mai rapidă creștere din Europa. Criza adusă de pandemie se profilează ca un punct de cotitură major pentru accelerarea transformării digitale, tehnologia și soluțiile digitale sunt acum în centrul atenției liderilor de afaceri și a investitorilor, notează eu-startups.com.
Ion Dobreanu - vin, 08 apr. 2022, 22:40
Top 10 cele mai promițătoare startup-uri din România, în 2022

Sursa citată a realizat un top al celor mai promițătoare start-up-uri de urmărit în România, în acest an, pe care o prezentăm mai jos.

I’m Fine – fondată în București în 2018, folosește cele mai noi tehnologii software pentru a ajuta psihoterapeuții și clienții. Dezvoltat de o echipă de psihoterapeuți și ingineri software, startup-ul consideră că obținerea de ajutor pentru sănătatea ta mintală ar trebui să fie la fel de simplă ca deschiderea unei aplicații. Aplicația mobilă I’m Fine conectează oamenii cu peste 240 de psihoterapeuți din peste 30 de orașe, pentru a-i ajuta pe utilizatori să găsească un psiholog online potrivit. Aplicația oferă, de asemenea, resurse și instrumente pentru a ne ajuta să ne înțelegem mai bine emoțiile, oferă recomandări personalizate și se conectează cu profesioniștii care ne pot ajuta. Ideea aplicației a apărut atunci când co-fondatorul Daniel Barbu s-a luptat cu depresia și căuta soluții online. Acum, startup-ul este capabil să ofere ajutor pentru multe provocări psihologice diferite și oferă asistență pe termen lung pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim sănătatea mintală. Compania a strâns acum 25.000 de euro și dorește să continue să își dezvolte produsul pentru a ajuta și mai mulți oameni.

Jobful – lansat în 2018, Jobful este un startup HRtech care transformă industria de recrutare. Jobful transformă recrutarea într-un joc cu un model unic de gamificare a recrutării. Utilizatorii completează o scurtă biografie, data nașterii, datele de contact, limbile străine, experiența și educația, iar apoi, sunt duși în zona de provocare unde se confruntă cu diferite sarcini gamificate care le vor testa setul de abilități. Fondatorul, Mihai Cepoi, a fost selectat pe lista Forbes 30 under 30 în 2019, iar compania a primit o finanțare de 100.000 de euro în același an.

DRUID, cu sediul la București, este specializată în dezvoltarea de asistenți virtuali inteligenți (chatbots), iar în 2021 startup-ul a obținut 2 milioane de euro pentru a se extinde la nivel internațional. Tehnologia sa permite companiilor să dezvolte rapid asistenți virtuali inteligenți, economisind timp și bani prin automatizarea unor activități simple, dar consumatoare de timp, ale angajaților și prin îmbunătățirea experienței utilizatorilor prin răspunsuri rapide și inteligente. Disponibilă în peste 45 de limbi, DRUID oferă sute de modele conversaționale care servesc roluri și procese specifice în cadrul oricărei industrii. Veniturile recurente ale DRUID au crescut cu 580% în 2020, comparativ cu 2019, iar în contextul în care cererea de soluții de conversație bazate pe inteligență artificială crește rapid, se pare că 2022 va fi un an interesant pentru compania care s-a lansat în 2018.

Hyperhuman – Fondată în 2020, Hyperhuman este o platformă de conținut omnichannel pentru industria de sănătate și fitness. Cu misiunea de a face conținutul video de sănătate și fitness universal accesibil și reutilizabil, platforma de pornire cu inteligență artificială a startup-ului recunoaște exercițiile efectuate, editează videoclipuri și recomandă utilizatorilor săi antrenamente personalizate. Hyperhuman a strâns jumătate de milion de euro pentru a dezvolta aplicația mobilă care permite utilizatorilor să producă, să distribuie și să monetizeze antrenamentele video către un public mai larg. În 2021, Red Herring Top 100 Europe a pus tânăra companie pe lista sa, ca recunoaștere a spiritului său antreprenorial. Sănătatea și fitnessul continuă să fie un domeniu în creștere și este un sector care se digitalizează într-un ritm rapid, așa că se pare că 2022 ar putea fi un an important pentru industria healthtech.

WATTO – dezvoltă o rețeaa de încărcare ultra-rapidă pentru vehicule electrice în Europa Centrală și de Est. Fiecare stație de încărcare WATTO permite sesiuni de încărcare ultra-rapidă pentru mai mulți utilizatori, care vor oferi o autonomie de 250 km în mai puțin de 10 minute – prima soluție de acest tip din CEE. Utilizând producția de energie solară și baterii de stocare de mari dimensiuni, soluția WATTO se concentrează pe durabilitate și confort pentru utilizatori, pentru a încuraja adoptarea în masă a vehiculelor electrice în regiune. Înființată în 2019, în acest an se anticipează că firma va crește într-un ritm rapid, pe măsură ce tot mai multe țări se angajează să reducă consumul de energie și să promoveze utilizarea vehiculelor electrice.

Instant Factoring – oferă finanțare flexibilă a capitalului de lucru prin finanțarea facturilor pentru întreprinderile mici și microîntreprinderi, transformând rapid facturile în numerar, pe baza unei tehnologii de scoring automatizat și bazat pe date. Înființat în 2018, startup-ul a strâns până acum aproximativ 6 milioane de euro.

FLOWX.AI – înființată în 2020 și cu sediul în București. Este o platformă care permite băncilor și instituțiilor financiare cu infrastructuri IT complexe să construiască experiențe digitale moderne și rapide, fără a fi constrânse de limitările sistemelor lor tradiționale. Platforma permite instituțiilor financiare să lanseze soluții complexe în doar zece săptămâni – credite ipotecare, împrumuturi preaprobate – fără a le solicita să își modifice sistemele existente. Deja, platforma se bucură de încrederea Băncii Transilvania, Vienna Insurance Group și OMV, iar, în 2021, a adunat 7,35 milioane de euro pentru a se extinde în Europa și SUA.

Beez – înființată în 2018, aplicația Beez oferă cumpărătorilor un model alternativ de „cumpără acum, plătește mai târziu”, fără dobândă, fără taxe de întârziere și fără comisioane. Pe lângă finanțarea achiziției lor, beneficiile pentru utilizatori includ și cashback, oferte avantajoase și alte recompense. Beez, care are peste 160.000 de utilizatori și peste 2,5 milioane de euro în tranzacții finalizate prin intermediul platformei până în prezent, a încheiat o nouă rundă de finanțare cu capital de risc în valoare totală de 1,2 milioane de euro în martie 2020. Startup-ul are misiunea de a contribui la educarea cumpărătorilor online, ajutându-i să economisească bani și să ia decizii de cumpărare mai bune.

VoxiKids – Voxi oferă produse digitale care reunesc logopedii și părinții în beneficiul recuperării copilului, transformând sectorul logopediei și aducându-l în era digitală. Înființată în 2019, VoxiClinic este o clinică digitală unică dedicată logopediei, care oferă o selecție de materiale de mare valoare, logopedie online și la cabinet, precum și instrumente de management care eficientizează colaborarea dintre părinți și terapeut, cu scopul comun de a ajuta la recuperarea copilului și de a-l integra în mediul preșcolar și școlar. Voxi promovează dezvoltarea limbajului prin joc, ajutându-i pe copii să își dezvolte limbajul și vocabularul, precum și să își dezvolte abilitățile de pronunție și de articulare a cuvintelor. Face acest lucru într-un mod interactiv și de susținere. Co-fondatoarea AnaMaria Onică a fost recunoscută ca fiind unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri sub 40 de ani pentru munca depusă la crearea unui astfel de produs inovator.

Bob Concierge – înființat în 2018 și cu peste 11 milioane de euro strânși, Bob Concierge oferă unități tehnologice rezidențiale automatizate, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, care oferă mese, alimente și servicii pentru persoane fizice. Platforma online, care este disponibilă și printr-o aplicație mobilă, funcționează ca un „portar electronic”, oferindu-le utilizatorilor acces imediat la mâncare și băuturi răcoritoare, servicii de curățenie și reparații și multe altele. În esență, funcționează ca un mini-magazin care încorporează un frigider pentru produse consumabile proaspete, o zonă în care curierii pot lăsa sau ridica un pachet, precum și compartimente pentru rufe, unde utilizatorii își pot lăsa rufele pentru a fi ridicate și curățate. Startup-ul folosește tehnologia „grab and go”, permițând utilizatorilor să deschidă „mini-magazinul”, să scaneze codul QR și să ia ceea ce au nevoie. Aplicația Bob Concierge include, de asemenea, acces la servicii de întreținere a casei gata să fie puse la dispoziție, cum ar fi instalatori, electricieni, zugravi și diverși alți meșteri. Puteți solicita chiar și diverse servicii de înfrumusețare și îngrijire corporală folosind aplicația

 

Te-ar mai putea interesa și
Surpriză de proporții la alegerile prezidențiale, turul 1: După numărarea a peste 60% din voturile din țară, Călin Georgescu este pe pimul loc
Surpriză de proporții la alegerile prezidențiale, turul 1: După numărarea a peste 60% din voturile din țară, Călin ...
Candidatul independent Călin Georgescu este pe pe primul loc în preferințele alegătorilor in țară după numărarea a peste 60% din voturi, arată rezultatele parțiale,...
Referendumul din București a trecut în favoarea lui Nicușor Dan. Primarul solicită Parlamentului să țină cont de voința bucureștenilor
Referendumul din București a trecut în favoarea lui Nicușor Dan. Primarul solicită Parlamentului să țină cont de voința ...
Votul de la referendumul local trebuie confirmat de Parlament, iar partidele politice nu pot să ignore voinţa a 500.000 ...
EXIT POLL Alegeri prezidenţiale. Cine merge în turul al doilea – Primele reacţii (UPDATE)
EXIT POLL Alegeri prezidenţiale. Cine merge în turul al doilea – Primele reacţii (UPDATE)
Rezultate alegeri 2024 - EXIT POLL. Marcel Ciolacu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea, conform principalelor institute ...
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Cei mai mulţi români care au votat în străinătate şi-au exercitat dreptul la vot în Germania. Economica.net vă prezintă ...