Deoarece longevitatea unui telefon este atât de importantă pentru cumpărători, producătorii de telefoane apelează la baterii din ce în ce mai mari. Nu este neobișnuit să vedem telefoane cu acumulatori masivi de 5.000 mAh, indiferent dacă sunt dispozitive premium sau telefoane de buget. Dar bateriile mari nu înseamnă întotdeauna telefoane cu durată de viață lungă. Sistemul de operare al telefonului și cipul cu care este dotat acesta au nevoie de o bună gestionare a energiei pentru a prelungi durată de viață a bateriei de telefon.
De exemplu, Samsung Galaxy S23 Ultra, are o baterie de aceeași dimensiune ca și modelul Galaxy S22 Ultra de anul trecut, dar durează mult mai mult datorită siliciului din cipul Snapdragon 8 Gen 2, mai eficient din punct de vedere energetic, arată publicația Tom’s Guide, care a realizat topul.
Fiecare telefon analizat a fost trecut prin mai multe teste, în care telefoanele au fost puse să navigheze continuu pe internet prin 5G până când rămân fără energie. Ecranul telefonului a fost setat la o luminozitate de la 150 de nits pentru a asigura rezultate comparabile. Iar dacă telefonul are un ecran cu o rată de reîmprospătare rapidă, au fost efectuate doua teste: unul cu această funcție activată și altul cu ea dezactivată pentru a avea o idee despre durata de viață a bateriei la care vă puteți aștepta.
În general, bateria unui telefonul mediu durează puțin sub 10 ore, însă telefoanele prezentate mai jos au rezistat mai mult de 11,5 ore.
Este important să avem în vedere că utilizarea dispozitivului și condițiile de utilizare pot influența durata de viață a bateriei, astfel că un comportament responsabil în utilizarea telefonului poate prelungi durata de viață a bateriei și poate maximiza experiența de utilizare.