Top 3 lucruri care fac diferența în motivarea angajaților tăi
Iată 3 alegeri care pot duce la consolidarea unei echipe pe care te poți baza:
Bonusurile extrasalariale
Bonusurile extrasalariale reprezintă una dintre cele mai apreciate modalități de recunoaștere a eforturilor angajaților. Acestea pot lua diverse forme, de la prime de performanță, vouchere de vacanță, beneficii de sănătate și fitness sau orice altceva își mai doresc ei. Cu toate acestea, alegerea unor bonusuri sub formă de tichete de masă de la Pluxee.ro spre exemplu, poate fi considerat a fi un beneficiu standard, pe care angajații tăi să-l primească încă de la început. Astfel, le vei arăta că îți pasă de nevoile lor și că le asiguri un stil de viață favorabil. Este important să știi că firmele care oferă beneficii competitive atrag și păstrează mai ușor angajații talentați, iar productivitatea la locul de muncă este mult mai crescută.
O comunicare deschisă și prietenoasă
Comunicarea eficientă este piatra de temelie a oricărei echipe de succes. Astfel, este extrem de important să pui accent pe modul în care discuți cu angajații și relația pe care o ai cu aceștia. O comunicare deschisă și prietenoasă contribuie la construirea unei relații de încredere între angajați și management, facilitând un mediu de lucru colaborativ și armonios. Este necesar discuți clar și onest orice problemă întâmpinată pentru a reduce conflictele și neînțelegerile, creând un mediu de lucru mai plăcut. În plus, transparența este un factor important în orice companie, iar implicarea angajaților în deciziile și direcțiile companiei le va oferi un sentiment de apartenență și se vor simți valorificați. De asemenea, organizează periodic ședințe în care să ceri și să oferi feedback pentru o desfășurare mai bună a activității din ambele părți.
Flexibilitatea în programul de muncă
Flexibilitatea programului de muncă este din ce în ce mai apreciată de angajați, mai ales în contextul popularizării conceptului de muncă la distanță și a echilibrului între viața profesională și cea personală. Angajații care au posibilitatea de a-și gestiona programul sunt mai puțin stresați și mai fericiți, ceea ce duce la o productivitate crescută. Oferirea de opțiuni flexibile arată că organizația apreciază și respectă nevoile angajaților, ceea ce crește satisfacția acestora. De asemenea, posibilitatea de a începe programul de muncă de la o oră preferată poate fi un alt avantaj atât pentru muncitori, cât și pentru productivitatea firmei. Oferă-le opțiunea de a alege dintr-un anumit interval, spre exemplu 8-11, și să continue timp de 8 sau 9 ore activitatea pe care o desfășoară în mod normal.
În concluzie, dacă îți dorești niște angajați mai motivați, implementează ideile de mai sus și te vei bucura de angajați își finalizează taskurile mereu la timp!
Sursă foto: pexels.com