Top 5 cărţi de dezvoltare profesională pe care ar trebui să le citeşti

Învățarea este un proces continuu ce se desfășoară pe parcursul întregii vieți. Motiv pentru care, de-a lungul timpului, au apărut pe piață o varietate de cărți de dezvoltare profesională. Indiferent de domeniul tău de activitate, acestea îți vor oferi alte puncte de vedere care te vor ajuta să devii mai bun și mai productiv în munca ta de zi cu zi. În plus, vei putea adăuga pe listă și alt gen de cărți de citit pe lângă cel de beletristică.
Economica.net - lun, 01 feb. 2021, 12:39
Top 5 cărţi de dezvoltare profesională pe care ar trebui să le citeşti

Top 5 cărți dezvoltare profesional ce nu ar trebui să lipsească de pe lista ta de cărți de citit!

1. „Psihologia persuasiunii. Totul despre influențe”de Robert B. Cialdini
Prezintă șase principii psihologice care gravitează în jurul vieții fiecărui om. Autorul te va învăța cum să detectezi aceste principii și cum să le folosești pentru a deveni mai influent în domeniul tău de activitate.

2. „Secretele succesului”,  de Dale Carnegie
Este o carte care a rezistat în timp datorită perspicacității autorului și a felului său simplist, pe înțelesul tuturor, de a reda diferite aspecte ale relațiilor interumane. Folosindu-se de experiența sa, Dale Carnegie a demonstrat că așa cum te comporți cu persoanele din jurul tău, așa se vor comporta și ele cu tine. Practic, acest volum te va ajuta să-ți dezvolți o personalitate agreabilă. De asemenea, vei afla și cum să te comporți în diverse cercuri sociale ca să te faci plăcut de ceilalți.

3.„Metoda GTD. Arta productivității fără stres”, de David Allen
Îți oferă o serie de perspective despre cum să-ți gestionezi timpul și să te axezi pe creșterea productivității atât în viața profesională, cât și în cea personală. De fapt, autorul aduce în prim plan puncte de vedere care te vor îndruma să-ți reorganizezi modul de lucru, dar și care te vor învăța să lucrezi într-un ritm mai accelerat. Mai mult, prezintă teoria conform căreia productivitatea este direct proporțională cu abilitatea de a te relaxa.

4.„Viitorul aparține companiilor mici”, de Seth Godin
Este lectura ideală pentru cei aflați la început de drum într-un business. Spre deosebire de companiile mari, afacerile mici au posibilitatea să fie mult mai atente la detalii și să-și transforme clienții în avocați ai brandului. Cu alte cuvinte, afacerile mici sunt mai apropiate de clienți. Deci, dacă te gândești să-ți dezvolți un business, adaugă acest volum pe lista ta de cărți de citit.

5.„Oare o să zboare?”, de Pat Flynn
Aceasta este o carte ce îți oferă o serie de sfaturi practice pe care le poți aplica dacă deja ți-ai conturat în minte o idee de afacere. Din experiența personală, autorul redă o serie de studii de caz despre cum să câștigi bani pe internet, cum să testezi site-uri de nișă sau despre cum să ai un podcast de succes. Este o lectură care îți stimulează gândirea critică.

Dezvoltarea profesională, dar și cea personală reprezintă o parte importantă din evoluția oricărui om. De aceea, încearcă să-ți aloci suficient timp să experimentezi. Investește în resurse pentru a deveni din ce în ce mai bun pe nișa ta. Un pas simplu și accesibil în acest sens este cititul. Creează-ți o listă de cărți de citit și ai grijă să adaugi și câteva volume de dezvoltare profesională. Ambele categorii îți vor stimula gândirea și te vor ajuta să-ți descoperi pasiunile.

În acest sens, anticariatul online Printrecarti.ro vine în sprijinul tău. Acesta îți oferă o gamă bogată de cărți dezvoltare profesională la prețuri accesibile. Tot ce trebuie să faci este îți găsești un loc comod la tine în casă și să răsfoiești prin biblioteca lor virtuală. Sigur vei găsi majoritatea volumelor de pe lista ta de cărți de citit.

Te-ar mai putea interesa și
Exim Banca Românească lansează un pachet privind gestionarea banilor pentru elevi şi studenţi
Exim Banca Românească lansează un pachet privind gestionarea banilor pentru elevi şi studenţi
Exim Banca Românească a lansat Pachetul Dinamic prin intermediul căruia pune la dispoziţia tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 22 de ani, interesaţi să-şi gestioneze eficient banii,......
Burduja: Am discutat cu şefii de la E.ON. Au spus că nu au luat o decizie, dacă vând sau nu divizia de furnizare din România
Burduja: Am discutat cu şefii de la E.ON. Au spus că nu au luat o decizie, dacă vând sau nu divizia de furnizare din ...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, miercuri, că a discutat cu conducerea E.ON în legătură cu vânzarea ...
Allianz-Țiriac vrea să dezvolte puternic segmentul asigurărilor de viață și de sănătate
Allianz-Țiriac vrea să dezvolte puternic segmentul asigurărilor de viață și de sănătate
Allianz-Țiriac, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de asigurări, a avut o contribuție totală de 20 ...
Câciu: România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani. Cheltuielile de investiţii – foarte mari
Câciu: România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani. Cheltuielile de investiţii – foarte ...
România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani, agreat cu Comisia Europeană, având în vedere că ...