Top autostrăzi martie: Umbrărescu, Porr Construct și Alsim Alarko au avut cele mai mari progrese
Grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, a raportat progrese de peste 6 puncte procentuale pe lotul 2 din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești, ajungând luna trecută un grad de execuție de 70,02%. Și pe lotul 1 al aceluiași tronson, firmele lui Umbrărescu au avut un avans de 2,79 puncte procentuale, până la un stadiu al lucrărilor de 70,92%, potrivit datelor raportate Companiei Naționale de Adminsitrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
De altfel, CNAIR a prezentat imagini de pe șantier, unde grupul UMB a mobilizat peste 1.400 de muncitori și 700 de utilaje. CNAIR a mai prezentat imagini cu montare grinzi la pasjul CF de la kilometrul 52+500 al tronsonului 2.
“Pentru montarea grinzilor este folosită o automacara de tipul Liebherr de 750 de tone. Grinzile montate au o lungime de 30 de metri, având o greutate de 55 de tone și sunt produse în fabrica de grinzi a antreprenorului”, spun reprezentanții CNAIR.
În clasamentul constructorulor de autostrăzi urmează austriecii de la Porr, cu un avans de 2,59 puncte procentuale pe lotul 1 Sibiu – Boița din cel mai important proiect rutier al României. Lucrările pe această secțiune din Autostrada Sibiu – Pitești sunt realizate în proporție de 32,27%.
Podiumul este completat de turcii de la Alsim Alarko, cu un progres de 1,62 puncte procentuale pe lotul 2 din A0 Sud. Astfel, stadiul lucrărilor pe porțiunea cuprinsă între Vidra și Bragadiru din noul ring din jurul Capitalei a ajuns luna trecută la 6,50%.
Mai departe, grecii de la Aktor au avut la rândul lor un avans de 1,48 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda. Lucrarea care ar trebui terminată la vară este realizată în proporție de 81,43%.
Și italienii de la Impresa Pizzarotti au raportat un avans de 1,23 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda. Gradul de execuție pe acest tronson a ajuns luna trecută la 94,73%.
Progres a mai fost raportat și pe lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania. Înainte de a primi notificare de reziliere a contractului, constructorul român Straco ajunsese la un grad de execuție de 37,86% pe acest șantier.
Pe restul marilor șantiere de infrastructură rutieră fie nu au fost înregistrate, fie nu au fost raportate progresele.