Top constructori autostrăzi: UMB, Ozaltin și Dimex 2000 au avut cele mai mari progrese în septembrie

UMB, cel mai mare constructor român de drumuri, domină în septembrie topul de profil, cu progresele de pe Autostrada Moldovei A7. Turcii de la Ozaltin și bistrițenii de la Dimex 2000 ocupă următoarele locuri, cu progresele înregistrate la drumuri expres.
Anemona Andone - mar, 05 nov. 2024, 22:03
Top constructori autostrăzi: UMB, Ozaltin și Dimex 2000 au avut cele mai mari progrese în septembrie

top umb UMB ocupă în septembrie primul loc în topul constructorilor de autostrăzi, după ce au fost actualizate datele privind stadiul lucrărilor pe cele patru loturi ale A7 Buzău – Focșani. Liderul incontestabil al clasamentului apare cu progrese chiar de 35 puncte procentuale la lotul 1 Buzău – Vadu Pașii, ce include podul peste râul Buzău. Deși UMB se ambiționează să finalizeze și această mega-structură în 2024, podul va fi dat în trafic abia după ce se va putea face descărcarea pe lotul vecin, Pietroasele – Buzău, construit de turcii de la Nurol.

top septembrie

Avans de 33 puncte procentuale se arată și pe lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, programat pentru inaugurare în noiembrie 2024. Stadiul fizic al lucrărilor pe acest lot a ajuns în septembrie la 90%.

Tot în cazul UMB se observă un progres de aproape 20 puncte procentuale pe lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, unde gradul de execuție ajunsese în septembrie la 85%. Cunoscut sub numele „Cocoașa de la Focșani”, lotul 4 este dat în trafic săptămâna aceasta.

UMB continuă cu un avans de peste 16 puncte procentuale și pe lotul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni, realizat 70% și programat de asemenea pentru deschidere în 2024.

Amintim că UMB a primit extensii de timp până în 2025 pentru toate cele patru loturi ale A7 Buzău – Focșani. Prin urmare, inaugurarea lor în 2024 se va face înainte de noile termene din contracte.

Topul constructorilor de autostrăzi pe luna septembrie continuă cu asocierea condusă de turcii de la Ozaltin, care a avut un proges de peste 11 puncte procentuale pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), ce urmează de asemenea să fie dat în trafic în 2024.

Și asocierea condusă de bistrițenii de la Dimex 2000 a înregistrat un avans semnificativ în septembrie, de 9 puncte procentuale, la Drumul Expres Turda – Tureni (DEx4), realizat în proporție de 62%.

UMB revine cu un progres de 6 puncte procentuale pe lotul 1 Focșani – Domnești Târg al A7 Focșani – Bacău. Stadiul fizic al lucrărilor ajunsese aici la 32% în septembrie.

Pe următoarea poziție se situează WeBuild, cu un avans de 5,77 de puncte procentuale la secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș. Lucrările pe acest tronson al A1 Sibiu – Pitești erau executate în proporție de peste 85% în septembrie. Amtintim că și din această secțiune urmează să fie dați în trafic peste 16 kilometri în 2024, conform estimărilor oficialilor de la Transporturi.

În top urmează asocierea româno – bulgară Coni – Trace, care a ajuns la un stadiu fizic de 97% pe lotul 2 Mizil – Pietroasele al A7 Ploiești – Buzău. În aceste condiții, este greu de înteles de ce nu ar putea fi dat în trafic acest lot în 2024.

Mai departe, constructorul China Civil Engineering Construction Company (CCECC) a raportat un progres de 4,7 puncte procentuale pe lotul 3 Nord din Autostrada Bucureștiului A0, realizat în proporție de aproape 20% în septembrie. Și în acest caz, autoritățile au identificat o soluție de deschidere parțială a traficului pentru punerea în valoare a kilometrilor din lotul 2 Nord, finalizați încă de anul trecut de UMB.

Topul continuă cu UMB, cu un avans de 4,5 puncte procentuale la tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), din care urmează să fie deocamdată dați în trafic circa 20 de kilometri.

Tot cu 4,5 puncte procentuale a progresat în septembrie și lotul 3 Pietroasele – Buzău al A7 Ploiești – Buzău. Asocierea Nurol – Makyol a ajuns pe acest șantier la un stadiu fizic de 19%.

Avans de 4,05 puncte procentuale a înregistrat UMB și pe lotul 4 al A0 Nord, realizat în proporție de 26%.

De asemenea, UMB a avut un progres de 4 puncte procentuale pe lotul Domnești Târg – Răcăciuni al A7 Focșani – Bacău, realizat 31%.

UMB a avansat cu 3,9 puncte procentuale și pe lotul Trifești – Gherăești al A7 Bacău – Pașcani, executat în proporție de 19,5%.

Grupul controlat de Dorinel Umbrărescu a mai avut în septembrie un progres de 3 puncte procentuale și pe lotul Mircești – Pașcani al A7 Bacău – Pașcani, ce va include primul nod turbion din România.

Tot cu 3 puncte procentuale a avansat și asocierea Pizzarotti – Retter pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău, care a ajuns la un stadiu fizic de 88% în septembrie.

Și constructorul elen Aktor a avut un progres de 2,65 de puncte procentuale pe lotul 3 al A0 Sud. Lucrările pe lotul dintre Bragadiru și Joița erau realizate în proporție de peste 75% în prima lună din toamnă.

Pe restul șantierelor monitorizate progresele au fost mai mici de 2 puncte procentuale, fie nu au fost raportate.

FOTO - VIDEO: A7, lot Buzău - Vadu Pașii (sursa: YouTube Construim Romania)

Te-ar mai putea interesa și
Radu Oprea, ministrul Economiei: Guvernul a aprobat memorandumul pentru construirea primei drone românești
Radu Oprea, ministrul Economiei: Guvernul a aprobat memorandumul pentru construirea primei drone românești
Guvernul a aprobat memorandumul privitor la dezvoltarea unei drone româneşti în baza unei colaborări între Ministerul Economiei şi Ministerul Digitalizării, a anunţat ministrul Economiei,......
Înmatriculările de autoturisme ale PFA-urilor și liber-profesioniștilor sunt blocate, din cauza unui ordin MAI intrat recent în vigoare
Înmatriculările de autoturisme ale PFA-urilor și liber-profesioniștilor sunt blocate, din cauza unui ordin MAI intrat ...
Un ordin al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), intrat în vigoare în data de 15 noiembrie, a blocat înmatriculările ...
MMSS: Guvernul a aprobat o operaţiune normală de completare (1,6 miliarde de lei) a bugetului de pensii cu sume de la bugetul de stat
MMSS: Guvernul a aprobat o operaţiune normală de completare (1,6 miliarde de lei) a bugetului de pensii cu sume de la bugetul ...
Bugetul de pensii a fost completat cu 1,6 miliarde de lei de la Bugetul de stat, potrivit unei Hotărâri de Guvern, iar ...
dm drogerie markt România raportează că a închis anul financiar 2023/2024 cu o cifră de afaceri peste 1,77 de miliarde de lei, în creștere cu 35%
dm drogerie markt România raportează că a închis anul financiar 2023/2024 cu o cifră de afaceri peste 1,77 de miliarde ...
dm drogerie markt România a închis anul financiar 2023 - 2024 la data de 30 septembrie, cu o cifră de afaceri de 1.770.743.025 ...