Top constructori autostrăzi: Ozaltin, Dimex 2000 si UMB au avut cele mai mari progrese în aprilie

Turcii de la Ozaltin domină clasamentul constructorilor de autostrăzi, după progresele de pe marile șantiere de infrastructură rutieră înregistrate în luna aprilie. Pe podium se mai află bistrițenii de la Dimex 2000 și grupul băcăuan UMB.
Anemona Andone - joi, 06 iun. 2024, 22:21
Top constructori autostrăzi: Ozaltin, Dimex 2000 si UMB au avut cele mai mari progrese în aprilie

Ozaltin a înregistrat în aprilie cel mai mare progres de pe șantierele de autostrăzi și drumuri expres din România, de peste 14 puncte procentuale. Ocupantul primului loc a realizat aproape un sfert din lucrările care au rămas de finalizat din tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), început de alt constructor. De altfel, acest tronson al DEx12 ar putea fi gata în 2024, potrivit estimărilor oficialilor de la Transporturi.

Pe a doua poziție s-a situat Dimex 2000, cu un avans de 8,65 puncte procentuale pe șantierul Drumului Expres Turda – Tureni (DEx4), la șase luni după ultima raportare. Compania cu sediul în județul Bistrița Năsăud a realizat până în aprilie circa 14% din lucrările aferente noului drum. Cele mai recente date vehiculate în spațiul public indică însă un stadiu actual mult mai avansat al lucrărilor pe acest șantier, de 28%.

Podiumul este completat de grupul UMB, care a înregistrat un progres de 6 puncte procentuale la „cocoașa de la Focșani”. Lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani este și cel mai avansat lot UMB din A7, fiind realizat în proporție de 39% în aprilie.

autostraziPe următoarea poziție în topul constructorilor de autostrăzi s-a situat Aktor, care a avansat cu peste 5 puncte procentuale pe lotul 3 Sud din Autostrada Bucureștiului (A0). După ce a ajuns la un stadiu de aproape 65% în aprilie, compania de construcții din Grecia a reiterat că va termina lucrările pe acest lot în septembrie 2024.

Mai departe, Porr Construct a raportat un progres de 4,38 puncte procentuale pe secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1). Lucrările ce includ și primul tunel din autostrada transcarpatică sunt realizate în proporție de aproape o treime.

Clasamentul constructorilor de autostrăzi continuă cu asocierea Pizzarotti – Retter, care în aprilie a avut un avans de 3,2 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău. Lucrările pe acest lot, ce ar trebui finalizat în 2024, au ajuns la pragul de 60%.

Autostrăzile UMB

Mai departe, urmează grupul UMB cu progrese de la 3 puncte procentuale la 1,7 puncte procentuale pe loturi din A7 și pe Drumul Expres Brăila – Galați.

Și constructorul italian WeBuild a raportat la rândul său un avans de 2,05 puncte procentuale pe șantierul secțiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești. Lucrările pe acest tronson din A1 Sibiu – Pitești sunt realizate în proporție de 67%.

Pe restul șantierelor monitorizate, fie nu au fost raportate progrese, fie acestea au fost mai mici de 2 puncte procentuale.

Te-ar mai putea interesa și
CSAT autorizează Metaminds să participe în rețelele 5G din România
CSAT autorizează Metaminds să participe în rețelele 5G din România
Metaminds, dezvoltator de soluții de tehnologie pentru servicii digitale, anunță că a obținut recent autorizarea pentru utilizarea tehnologiilor, echipamentelor și programelor software în......
Metrorex a achiziționat 14 km de șină nouă pentru Magistralele 1 și 2
Metrorex a achiziționat 14 km de șină nouă pentru Magistralele 1 și 2
Metrorex a achiziționat 14 kilometri de șină nouă pentru Magistralele 1 și 2, informează miercuri compania. Șina nouă ...
Revitalizarea energiei nucleare în Europa, afectată de lipsa angajaţilor calificaţi – Bloomberg
Revitalizarea energiei nucleare în Europa, afectată de lipsa angajaţilor calificaţi – Bloomberg
Planul agresiv al Europei de a-şi extinde industria nucleară pentru tranziţia energetică este afectat de lipsa componentelor ...
Direct Pharma Logistics intră pe piaţa din Bulgaria şi în 2025 – în Republica Moldova
Direct Pharma Logistics intră pe piaţa din Bulgaria şi în 2025 – în Republica Moldova
Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink și Farmatop, își ...