Top constructori cale ferată: FCC, Arcada și Aktor au avut cele mai mari progrese în a doua parte a anului

29 12. 2024
cale ferata lugoj1

 

Progrese pe linia de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arada

FCC Construccion, compania spaniolă care se ocupă de reabilitarea liniei de cale ferată între Timișoara și Lugoj, a înregistrat un avans de 11,35 puncte procentuale în perioada menționată. Astfel, lucrările la cei aproape 54 de kilometri sunt realizate în proporție de peste 18%.

Pe a doua poziție se situează constructoul gălățean Arcada, care a progresat cu 11,2 puncte procentuale la lucrările pentru reabilitarea liniei în stațiile Fetești și Ciulnița. Pe acest contract, stadiul fizic se apropie de 68%.

Podiumul este completat de asocierea Aktor – Alstom – Arcada, care a avansat cu peste 9 puncte procentuale pe șantierul Apața – Cața al liniei Brașov – Sighișoara, ce include mega-tuneluri săpate cu TBM-uri.

Mai departe, asocierea RailWorks (Alstom – Aktor – Arcada – Euroconstruct) a raportat un progres de aproape 8 puncte procentuale pe loturile Brașov – Apața și Cața – Sighișoara, unde gradul de execuție este de aproape 39%.

Un avans de 7 puncte procentuale a raportat asocierea Alstom – Arcada și pe tronsonul Cluj Napoca – Aghireș al liniei de cale ferată spre Ungaria. Aceeași asocierea a raportat un progres de 5,6 puncte procentuale și pe lotul vecin, Aghireș – Poieni.

Topul continuă mai departe cu italienii de la WeBuild, care au avut un progres de 3,2 puncte procentuale pe lotul Ronaț Triaj – Arad.

Altă asociere, condusă tot de construtorul italian WeBuild, a progresat cu 2,15 puncte procentuale pe șantierul de cale ferată Bârzava – Ilteu. Aici, lucrările sunt realizate în proporție de peste 93%.

Tot o asociere condusă de WeBuild a înregistrat un avans de 2,1 puncte procentuale pe lotul Aleșd – Frontieră Ungaria, unde stadiu lucrărilor a ajuns la peste 7%.

Pe restul șantierelor monitorizate, progresele au fost mai mici de 2 puncte procentuale.

FOTO – VIDEO: LOTUL 2 LUGOJ – TIMIȘOARA EST, primul șantier deschis de pe tronsonul Caransebeș – Timișoara – Arad (sursa: YouTube CFR Infrastructură Timișoara)