Top 10 cele mai scumpe stadioane din România

Capitala României, București, deține trei din cele mai scumpe 10 stadioane din țară, conform calculelor ECONOMICA.NET în baza datelor oficiale. În topul cu cele mai mari investiții în arene sportive se mai află Timișoara, Pitești, Constanța, Slatina, Târgoviște, Craiova și Cluj - Napoca.
Anemona Andone - Dum, 11 aug. 2024, 17:22
Top 10 cele mai scumpe stadioane din România

top stadioane

București, 3 locuri în top 5

Primul loc, greu de disputat vreodată în topul celor mai scumpe și mai mari stadioane din țară, este ocupat de Arena Națională. Cu o capacitate de peste 55.000 de locuri și o valoare a investiției ce ar fi ajuns la 235 de milioane de euro, această arenă este un adevărat simbol al Capitalei.

Surse: CNI, SEAP

A doua poziție revine Arenei Multifuncționale Dinamo, stadion ce urmează să fie modernizat de către Compania Națională de Investiții (CNI). Valoarea estimată a contractului lansat recent la licitație este de 118 milioane de euro, noul stadion din Ștefan cel Mare urmând să aibă o capacitate de 25.000 locuri.

Podiumul este completat de către Stadionul Timișoara, o arenă tot marca CNI, ce va avea 30.000 de locuri. Valoarea estimată a contractului pentru stadionul din orașul de pe Bega este de 114 milioane de euro.

Capitala revine pe a patra poziție cu Stadionul Steaua. Lucrarea din Ghencea a totalizat investiții de 83 de milioane de euro, iar noul stadion are o capacitate de circa 31.000 locuri.

Clasamentul continuă cu orașul Pitești, unde Stadionul Nicolae Dobrin, ce va avea 15.000 locuri, necesită investiții de 68 milioane de euro.

Mai departe, în top urmează Constanța, cu Stadionul Gheorghe Hagi. Arena botezată după numele marelui fotbalist român va avea o capacitate de 18.000 locuri, iar valoarea contractului scos la licitație se ridică la 66 milioane de euro.

Cu o investiție estimată la 54,5 milioane de euro, Guvernul vrea să construiască un stadion de 10.000 de locuri și la Slatina.

Și la Târgoviște, autoritățile vor să construiască un stadion de 12.000 locuri, cu o valoare a lucrărilor estimată la 54 milioane de euro.

Pe următoarea poziție din top se află stadionul Ion Oblemenco din Craiova, cu 31.000 de locuri și al cărui cost ar fi ajuns la 48 de milioane de euro.

Ultimul loc este ocupat de Cluj Arena, cu 30.000 de locuri și care ar fi necesitat investiții de doar 44 de milioane de euro.

Topul nu include și săli polivalente, cu fotbal doar în sală

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul de muncă vor face obiectul unor exigenţe stricte în ceea ce priveşte......
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...