Printre cele mai ieftine oraşe din lume se află Sofia, Bucureşti, New Delhi şi Mumbai.
Capitala Marii Britanii este întrecută de Zurich, Geneva, New York şi Oslo în privinţa costului bunurilor, inclusiv chiriile, dar se află pe locul 13 în topul salariilor brute. Decizia Băncii Naţionale a Elveţiei de a elimina pragul de 1,20 franci pentru un euro a dus la aprecierea semnificativă a francului şi de aceea Zurich şi Geneva sunt pe primele locuri în topul celor mai scumpe oraşe din lume, au explicat analiştii de la UBS.
Conform studiului, este mai ieftin să locuieşti în Sydney, Copenhaga şi Chicago, rezidenţii de aici câştigând mai mult decât londonezii.
Majorarea nivelului chiriilor în ultimii ani a dus la creşterea costului vieţii în Londra, în condiţiile în care numărul locuinţelor construite în Marea Britanie este mai mic decât cererea. În urma sporirii migraţiei a crescut cererea pentru locuinţe în Regatul Unit iar oamenii preferă să închirieze pe termen lung decât să achiziţioneze locuinţe, care sunt din ce în ce mai scumpe. Dar salariile au crescut mult mai lent decât inflaţia în majoritatea anilor care au trecut de la criza financiară din 2007-2008 deşi anul acesta s-a înregistrat un avans solid.
Conform studiului UBS, Londra este un oraş mult mai costisitor decât alte capitale europene comparabile, cum ar fi Paris şi Berlin. Un londonez trebuie să lucreze 41,2 ore pentru a-şi permite un iPhone 6, dublu faţă de un rezident din Zurich care trebuie să muncească 20,6 ore.