Austriecii de la Porr au încheiat ultima lună din 2021 cu un avans de 3,66 puncte procentuale pe secțiunea Sibiu – Boița din cel mai important proiect rutier al României. Astfel, acest lot din Autostrada Sibiu – Pitești este realizat în proporție de aproape 60%, conform datelor actualizate de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN) pe Harta proiectelor de infrastructură.
Poziția secundă este ocupată de italienii de la Astaldi, cu un progres de 3,55 puncte procentuale la mega-podul de la Brăila. „Golden Gate-ul” peste Dunăre este realizat în proporție de 54,50%.
Podiumul este completat de grupul UMB, cu tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Firmele lui Dorinel Umbrărescu au ajuns pe acest șantier, deschis în toamna anului trecut, la un grad de execuție de 16,50%, după un avans de 3,5 puncte procentuale în ultima lună.
În clasament urmează tot grupul UMB, cu progrese de circa 3 puncte procentuale pe loturile 1 și 2 ale tronsonului 2 din DX Craiova – Pitești, cunoscut ca „Autostrada Ford”.
Mai departe, turcii de la Nurol au raportat la rândul lor un avans de 2,5 puncte procentuale pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3), ajungând la un stadiu al lucrărilor 10%.
Tot pe Autostrada Transilvania, grupul UMB a avut un progres de 2 puncte procentuale pe tronsonul Nădășelu – Zimbor, până la un grad de execuție de 23%.
Și turcii de la Alarko au înregistrat un avans de 1,8 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Pe lotul 1 din A0 Sud, au avut un avans mai mic, de 0,81 puncte procentuale.
În clasament au revenit grecii de la Aktor, cu un prim progres raportat pe lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), de respectiv 1,2 puncte procentuale.
Mai departe urmează italienii de la Astaldi, cu un avans de 0,9 puncte procentuale pe secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești, șantier deschis în toamna anului trecut.
Italienii de la Tirrena Scavi au raportat la rândul lor un progres de 0,77 puncte procentuale pe tronsonul 1 al Autostrăzii Ford.
În continuare, pe șantierul Biharia – Chiribiș din Autostrada Transilvania nu a fost sesizată nicio mișcare, după un an în care nu s-a ajuns la nicio soluție pentru deblocarea acestui lot câștigat de constructorul bihorean Trameco.