Într-o estimare privind veniturile proiectate, Accenture se așteaptă ca industria informației și comunicațiilor să beneficieze cel mai mult economic de o creștere a utilizatorilor 5G, cu o contribuție estimată la 251 miliarde de dolari la PIB-ul SUA între 2021 și 2025.
Urmează îndeaproape industria imobiliară și serviciile, fiecare urmând să contribuie cu 190 miliarde dolari și, respectiv, 187 miliarde dolari în următorii cinci ani. Alte industrii, cum ar fi producția (159 miliarde de dolari), asigurările și finanţele (140 miliarde de dolari) asistența medicală (120 miliarde de dolari), sunt de așteptat să beneficieze foarte mult de utilizarea pe scară largă a 5G.
Industria automotive ar urma să contribuie cu 113 miliarde de dolari, în timp ce administraţia publică şi industria apărării, cu 88 miliarde de dolari.
Totodată, potrivit unui raport al PwC, utilizarea tehnologiei 5G va ajuta la creşterea productivităţii şi eficienţei în multe sectoare economice, contribuţia la PIB-ul global urmând să ajungă la 1,3 trilioane de dolari, până în anul 2030.
Datele centralizate de PwC relevă faptul că, la nivel regional, America de Nord va înregistra cel mai mare procent de creştere a PIB, urmată de Asia şi Oceania, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA).
Totodată, la nivel sectorial, se preconizează că SUA şi Australia vor câştiga cel mai mult din aplicaţiile 5G pentru servicii financiare, India din cele pentru utilităţi, iar China şi Germania în industria prelucrătoare.
CITEŞTE ŞI: