UPDATE Tot ce trebuie să ştii despre lansarea iPhone 7. De la 49 de euro la operatori

Astăzi s-a dat drumul oficial la comenzile pentru iPhone 7 şi iPhone 7 Plus, iar primele livrări sunt aşteptate peste o săptămână, pe 23 septembrie. ECONOMICA.NET face o trecere în revistă a ofertelor operatorilor şi o scurtă recapitulare a schimbărilor aduse de noul smartphone Apple.
Economica.net - vin, 16 sept. 2016, 05:36
UPDATE Tot ce trebuie să ştii despre lansarea iPhone 7. De la 49 de euro la operatori

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus sunt disponibile începând de vineri, 16 septembrie, la precomandă în ofertele operatorilor telecom din România, dar şi ale unor retaileri online. Important de precizat că Apple a anunţat, încă de joi, că modelul iPhone 7 Plus va fi disponibil pentru o perioadă doar celor care au precomandat, deoarece cererea a depăşit producţia iniţială.

Vodafone vine cu oferte pentru cei care nu vor să plătească un avans mare: iPhone 7 cu 128 GB stocare este disponibil de la 154 de euro cu abonament Super RED 89 pe doi ani. Preţul la liber propus de operator este de 854 euro.

Pentru varianta cu 32 GB, Vodafone vine cu un preţ bombă de doar 49 de euro cu acelaşi abonament de 89 de euro pe lună, încheiat timp de doi ani. Preţul fără abonament este în acest caz de 744 de euro.

iPhone 7 256 GB costă 259 de euro banii jos la încheierea unui abonament Super RED 89, iar preţul standard este de 964 de euro.

iPhone 7 Plus pleacă, la Vodafone, de la 179 de euro cu Super RED 89 pe doi ani în varianta de 32 GB, cu un preţ la liber de 884 euro. Versiunea cu 128 GB vine cu un avans de 279 de euro la abonamentul de 89 de euro pe doi ani, la un preţ standard de 994 euro.

Vodafone oferă şi posibilitatea plăţii în rate fără dobândă.

La Orange, iPhone 7 Plus de 128 GB poate fi achiziţionat cu 658,99 euro la abonamentul Orange Me 42 pe doi ani şi are un preţ standard de 989 de euro. Varianta de 32 GB a modelului mare este disponibilă la Orange de la 559 de euro cu Orange Me 42 şi costă 879 euro la liber.

Modelul exclusivist de 256 GB pleacă de la 759 euro cu abonamentul Orange Me 42 şi costă 1.109 euro fără contract.

Clienţii interesaţi de modelul iPhone 7 de 32 GB trebuie să plătească 429 euro banii jos cu un abonament Orange Me 42 pe doi ani, faţă de 748,99 euro la liber. În varianta de 128 GB, noul telefon Apple costă de la 529 euro cu abonamentul de 42 euro, respectiv 859 euro preţ standard la Orange.

Noile smartphone-uri Apple vor fi livrate clienţilor care au precomandat începând de vineri, 23 septembrie.

La magazinele online, iPhone 7 şi iPhone 7 Plus pot fi comandate în România la preţuri care pornesc de la aproximativ 3.500 de lei şi ajung până la 5.100 de lei, pentru modelul internaţional achiziţionat la liber, fără abonament la o reţea de telefonie mobilă.

Schimbări

Noua generaţie de iPhone-uri păstrează design-ul exterior cu care ne-am obişnuit de la iPhone 6s şi iPhone 6, modificarea radicală a aspectului fiind rezervată pentru modelul de anul viitor.

Lipseşte jack-ul de 3,5mm pentru căşti audio, apare subansamblul foto cu două camere digitale cu care este dotat iPhone 7 Plus. O noutate faţă de generaţiile anterioare este şi culoarea negru lucios, impresionantă vizual dar magnet de amprente în practică.

Apple oferă în cutie o pereche de căşti cu fir, dotate cu cablu Lightning compatibil cu iPhone. Căştile wireless sunt aşteptate spre sfârşitul lunii octombrie şi au un preţ de referinţă în SUA de 160 de dolari. Adăugând TVA, estimăm că vor ajunge în România la preţuri în jur de 800 de lei.

iPhone 7 şi 7 Plus sunt primele iPhone-uri rezistente la stropire şi apă.

O altă schimbare importantă este dotarea noilor modele iPhone cu difuzoare stereo, pentru momentele când utilizatorul vrea să consume conţinut multimedia fără căşti. iPhone 7 păstrează mărimea ecranului şi rezoluţia de la modelele din ultimii doi ani.

Apple susţine că telefonul este mult mai performant decât modelul de anul trecut, subliniind mai ales sistemul dual-camera prezent pe iPhone 7 Plus, care permite zoom optic 2x şi mai multe detalii în fotografie.

Modelele iPhone 7 sunt dotate cu procesor Apple de ultimă generaţie şi 3 GB de memorie RAM, şi variante cu 32 GB, 128 GB, respecti 256 GB de stocare internă. Displayul pleacă de la 4,7 inci, rezoluţie 1334×750 pe iPhone 7 şi ajunge la 5,5 inci, 1920×1080 pe iPhone 7 Plus.

Noile smartphone-uri Apple sunt dotate cu LTE Advanced pentru viteze de până la 450 Mbps pe reţelele wireless.

Plusuri:

– Calitatea Apple atât hardware cât şi software

– Variante cu spaţiu generos de stocare; 16 GB a devenit insuficient de câţiva ani pe modelele de vârf

– Subansamblu foto care arată promiţător pe iPhone 7 Plus

– Rezistente la apă

Minusuri:

– Absenţa jack-ului de 3,5mm este incomodă pentru utilizator şi nu serveşte decât interesului Apple de a vinde accesorii. Câştile care vin în pachet nu pot fi folosite decât împreună cu alte dispozitive Apple dotate cu port Lightning. Căştile wireless Apple ridică probleme diverse, de la posibilitatea de a le pierde până la incompatibilitatea cu alte dispozitive. Nu poţi asculta muzică pe câşti cu fir şi încărca telefonul în acelaşi timp decât cu achiziţionarea unui adaptor. Nu poţi folosi câşti clasice decât cu adaptor de la jack de 3,5mm la Lightning (acest adaptor este oferit de Apple în cutie)

– Sistemul foto mai performant este prezent doar pe modelul Plus

– Designul va fi obturat complet de o husă, iar odată îmbrăcat în husă, iPhone 7 arată exact ca modelele 6s sau 6

– Protuberanţele din dreptul senzorilor foto ar putea fi incomode pentru unii utilizatori. Aşezat pe masă cu faţa în sus fără husă, iPhone 7 se va sprijini în lentila foto

Te-ar mai putea interesa și
De azi reîncepe școala, dar în februarie vacanța va începe din nou
De azi reîncepe școala, dar în februarie vacanța va începe din nou
Copiii se întorc la școală miercuri, 8 ianuarie, după vacanța de iarnă în care au intrat în 21 decembrie anul trecut....
Rata șomajului a scăzut uşor, în noiembrie 2024
Rata șomajului a scăzut uşor, în noiembrie 2024
Rata şomajului a ajuns în România la 5,3%, în luna noiembrie 2024, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de octombrie ...
Adăugarea CATL pe lista colaboratorilor armatei chineze ar putea să-l pună pe Elon Musk într-o situație delicată
Adăugarea CATL pe lista colaboratorilor armatei chineze ar putea să-l pună pe Elon Musk într-o situație delicată
Adăugarea de către Washington a CATL la o listă de firme despre care se spune că colaborarea cu armata chineză ar putea ...
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un „război hibrid” al Rusiei împotriva Republicii Moldova
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un „război hibrid” al Rusiei împotriva ...
Şefa diplomaţiei europene, Kaja Kallas, a acuzat marţi seara Rusia că "utilizează gazul ca armă" şi că duce un "război ...