Tot mai mulţi bogaţi ai lumii optează să închirieze insule private în loc să le cumpere

Deţinerea unei insule private, considerată ca o frântură de paradis, este văzută de mult timp drept simbolul suprem al bogăţiei şi faimei, dar situaţia pare să se schimbe pentru că tot mai mulţi bogaţi ai lumii optează să închirieze una, în loc să arunce cu banii pe o astfel de achiziţie.
Economica.net - vin, 13 sept. 2013, 17:18
Tot mai mulţi bogaţi ai lumii optează să închirieze insule private în loc să le cumpere

Dezvoltarea turismului pe insule private este o tendinţă relativ recentă, a declarat Farhad Vladi, broker de insule private, citat de CNBC.

„Tot mai mulţi oameni optează pentru insule ca destinaţie de vacanţă, în loc să deţină una. Se pare că în special generaţiile mai tinere sunt mai interesate să experimenteze decât să cumpere”, a spus Vladi, proprietarul Vladi Private Islands.

În 40 de ani de activitate, Vladi Private Islands a fost implicată în vânzarea a 2.400 de insule, dar în ultimul deceniu compania a intermediat 26.000 de închirieri de insule.

Punctul său de vedere este susţinut şi de Chris Krolow, CEO al Private Islands, care deţine site-ul imobiliar Private Islands Online.

„Vedem un interes sporit pentru închirieri. Sunt oameni care vor să îşi petreacă vacanţa într-un loc diferit, uneori pentru două săptămâni, alteori pentru două luni”, a spus Krolow.

Cea mai populară este închirierea cu totul a unei insule de către un client.

Ca răspuns la creşterea cererii, proprietarii de insule, de la familii şi până la celebrităţi ca magnatul Richard Branson şi magicianul David Copperfield, îşi închiriază aceste proprietăţi.

Vladi Private Islands şi Private Islands Online au circa 200 de insule disponibile pentru închiriere, la nivel mondial, de la insula Bonefish Cay din Caraibe, care costă 50.000 de euro pe săptămână pentru maxim 14 persoane, şi până la Amalfi Island, de pe coasta Italiei, pentru 130.000 de euro pe săptămână şi 12 persoane.

La nivelul superior al pieţei se află insula Calivigny din Caribe, cu o capacitate de 50 de persoane şi un cost de 140.000 de dolari pe noapte.

Unele dintre aceste insule oferă serviii complete, respectiv bucătar, căpitan de vas, îngrijitor şi alţi angajaţi, în timp ce altele sunt rustice.

Chiriile nu sunt ieftine, dar cu toate acestea costurile sunt cu mult mai mici decât în cazul cumpărării şi întreţinerii unei insule private.

Private Islands Online, de exemplu, are la vânzare 40 de insule care costă peste 10 milioane de dolari, înainte de a lua în calcul întreţinerea proprietăţilor, infrastructurii şi personalului acestora.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanţelor a împrumutat 800 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a împrumutat 800 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 800 de milioane de lei de la bănci, prin două emisiuni de obligaţiuni de stat, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR)....
Cum producătorii auto se luptă cu supracapacitatea, apare întrebarea câte fabrici auto europene sau americane vor fi închise sau vândute în 2025
Cum producătorii auto se luptă cu supracapacitatea, apare întrebarea câte fabrici auto europene sau americane vor fi ...
Mai multe fabrici de automobile din Europa și America de Nord riscă să fie închise sau vândute în acest an, deoarece ...
Directorii companiilor europene de top sunt plătiţi de 100 de ori mai mult decât angajaţii cu un salariu mediu (analiză)
Directorii companiilor europene de top sunt plătiţi de 100 de ori mai mult decât angajaţii cu un salariu mediu (analiză)
Directorii executivi ai companiilor de top din Europa sunt plătiţi de peste 100 de ori mai mult decât angajaţii cu un ...
Euro NCAP consideră Mercedes-Benz Clasa E drept cea mai sigură mașină testată în 2024
Euro NCAP consideră Mercedes-Benz Clasa E drept cea mai sigură mașină testată în 2024
Mercedes-Benz Clasa E, Skoda Superb/Volkswagen Passat, Mazda CX-80 și Zeekr X, au primit titlul „Best in Class” în ...