TotalSoft anunță majorarea cu 9 mil. euro a capitalului social și creșterea cu 19% a afacerilor în primul trimestrul
În paralel, compania intră într-un proces etapizat de modificare a structurii acționariatului său, în anii următori urmând a se derula o inversare a rolului celor doi acționari. Până în 2027, acționarul minoritar va deveni majoritar, urmând să dețină 85% din acțiuni. Logo Yazılım A.S., actualul acționar majoritar, va avea în continuare un rol activ în cadrul companiei TotalSoft, contribuind la strategia de dezvoltare a organizației și va păstra un pachet minoritar de acțiuni.
Totodată, compania și-a stabilit un obiectiv conservator de creștere cu 11% a cifrei de afaceri în 2024 față de anul precedent, când a raportat un rulaj de 29,15 mil. euro, în linie cu creșterea medie a pieței estimată pentru acest an. Deși ținta oficială, rezervată, este stabilită la 34,5 milioane euro cifră de afaceri, conducerea companiei este încrezătoare că poate fi atinsă o creștere anuală de 15%.
TotalSoft a mai anunțat și alocarea a 5 milioane de euro pentru continuarea investițiilor în portofoliul de soluții pentru a răspunde noilor cerințe ale pieței, precum și în dezvoltarea echipei sale și a rețelei de parteneri.
Investițiile angajate pentru perioada 2024-2025 vor asigura TotalSoft o creștere semnificativă, până în 2027 compania urmând să atingă o cifră de afaceri anuală de 100 milioane de euro.
În 2023, TotalSoft a investit peste 5,5 milioane euro în dezvoltarea portofoliului său de produse și a angajat alte 5 milioane euro pentru acest an. Din această sumă, în primul semestru valoarea investițiilor a depășit deja 2,8 milioane euro. În total, în ultimii trei ani, compania a realizat investiții record de peste 13,5 milioane euro.
„Anul 2023 a fost unul plin de provocări, dar a adus și numeroase oportunități de a ne îmbunătăți produsele și procesele interne,” a declarat Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft. „Am investit masiv în soluțiile Charisma și am continuat să sprijinim dezvoltarea echipei”.
Investițiile în cercetare și dezvoltare (R&D) au permis companiei să integreze tehnologiile emergente în suita sa de produse și să dezvolte noi funcționalități și soluții software. Un exemplu ar fi lansarea versiunilor cloud sau SaaS ale mai multor soluții, precum: ERP, Financial Solutions, HCM Solutions, Chatbot, WMS, Onboarding & Contract Origination.
Totalsoft a deschis, de asemenea, soluțiile sale către integrări cu diverse aplicații și tehnologii pentru a oferi soluții complete de digitalizare clienților săi. În același timp, investițiile au vizat infrastructura tehnologică necesară migrării către soluții cloud și SaaS care oferă flexibilitate și scalabilitate clienților. Aceasta a fost dublată de măsurile avansate de securitate cibernetică implementate pentru a proteja datele și aplicațiile clienților TotalSoft.
Pentru a susține creșterea, în 2024, compania a lansat două programe de internship – sub egida „TotalSoft Bootcamp” – pentru recrutarea de noi talente cu scopul de a sustine dezvoltarea accelerată a tinerilor în zona de consultanță în soluții digitale și programare software.
În paralel, TotalSoft investește în automatizarea soluțiilor digitale pe baza Inteligenței Artificiale.
Creșterea la 100 milioane euro a cifrei de afaceri în 2027 va fi bazată atât pe dezvoltarea soluțiilor și produselor sale, dar și pe extinderea rețelei de parteneri pe plan local și internațional, care să vândă, să implementeze și să dezvolte gama de aplicații software de business Charisma.
Fondată în 1994, TotalSoft este unul dintre cei mai importanți jucători din Europa Centrală și de Est în dezvoltarea și implementarea soluțiilor digitale de business și se află în Top 10 furnizori globali de soluții digitale pentru industria de leasing cu proiecte derulate în peste 40 de țări. Soluțiile sale end-to-end deservesc industrii strategice precum domeniului serviciilor financiare, industriile de retail, distributie, producție, construcții, agricultură și servicii medicale. TotalSoft are o echipă de peste 600 de specialiști în digitalizarea proceselor de business.