Traficul auto pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie ar putea fi reluat în jurul datei de 10 octombrie

Traficul auto pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie ar putea fi reluat în jurul datei de 10 octombrie, după ce termenul de finalizare a lucrărilor a fost decalat din cauza ploilor, de la sfârşitul lunii septembrie, a declarat directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, după o vizită pe şantier, anunţă News.ro.
Economica.net - mie, 28 sept. 2016, 16:09
Traficul auto pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie ar putea fi reluat în jurul datei de 10 octombrie

Lucrările la lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, supranumită „autostrada scufundată” din cauza problemelor grave de structură, sunt efectuate de CNADNR în regie proprie, care a început lucrul în aprilie 2016. CNADNR a decalat termenul de finalizare din cauza numărului mai mare de zile cu ploi decât a estimat iniţial.

„Decalarea cu câteva zile a termenului anunţat a rezultat din hotărârea noastră de a realiza toate aceste lucrări conform proiectului stabilit, respectând toate standardele de calitate. Repet, calitatea este obţinută prin respectarea etapelor şi procedurilor de lucru. A apărut într-adevăr un decalaj al termenului de finalizare, dar totul este în favoarea calităţii”, a punctat Homor.

El estimează, în urma vizitei pe şantier şi a discuţiei cu lucrătorii că, dacă lucrările vor continua în condiţii normale, traficul pe lotul 3 al autostrăzii va fi reluat în jurul datei de 10 octombrie.

Iniţial, Homor estima că porţiunea de autostrată va fi practicabilă la sfârşitul lunii septembrie, la fel ca şi ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Contractul dintre CNADNR şi grupul italian Impregilo, care a devenit ulterior Salini-Impregilo, în vederea construirii celor 22 de kilometri ai lotului 3, a fost semnat în 2011 şi a fost reziliat în ianuarie 2016.

Homor a declarat în august că noua soluţie tehnică, propusă de firma Road Consulting şi avizată de CNADNR, va rezolva în timp util problema apei freatice.

Lotul 3 a fost inaugurat în noiembrie 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în prezenţa premierului Victor Ponta la acel moment, candidat pentru funcţia de preşedinte al statului.

În septembrie 2015, lotul a fost închis, iar o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe carosabil.

CNADNR a început lucrările de refacere a porţiunii afectate în aprilie 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Italienii de la Alerion iau autorizația de la ANRE pentru trei parcuri eoliene, de 160 MW, în județul Galați
Italienii de la Alerion iau autorizația de la ANRE pentru trei parcuri eoliene, de 160 MW, în județul Galați
Grupul italian Alerion continuă expansiunea în sectorul energiei regenerabile din România. Urmează să primească autorizația de înființare pentru trei noi parcuri eoliene, toate în județul......
ANAF a pregătit lista neagră, „scoringul fiscal”. Cum funcționează acum sistemul secret, cum vor funcționa „notele” pentru contribuabili și cum poți scăpa de control
ANAF a pregătit lista neagră, „scoringul fiscal”. Cum funcționează acum sistemul secret, cum vor funcționa ...
Agenții economici din România sunt încadrați în firme cu risc minim, mediu și mare, în funcție de care sunt mai des ...
Euro NCAP a catalogat autoturismele produse la Craiova cu patru stele
Euro NCAP a catalogat autoturismele produse la Craiova cu patru stele
Ford Tourneo Courier și e-Tourneo Courier, precum și SUV-ul Puma Gen-E, au fost catalogate cu patru stele la testele de ...
Eșec mare al lui Ilie Bolojan. Proiectul său de suflet, făcut din fonduri publice, pierde bani pe bandă rulantă
Eșec mare al lui Ilie Bolojan. Proiectul său de suflet, făcut din fonduri publice, pierde bani pe bandă rulantă
Ilie Bolojan a fost prezentat întotdeauna ca un administrator echilibrat și atent la banii publici. Această imagine a ...