„Când vom ajunge într-un astfel de scenariu, în mod categoric, vom discuta şi cu reprezentanţii structurilor de ordine şi siguranţă publică, cei care, în mod categoric şi evident, vor veni să ne ajute la o astfel de măsură, dar, repet, nu e nevoie să discutăm în acest moment despre un astfel de scenariu. Chiar dacă stârneşte interesul mass-media, nu suntem într-o astfel de situaţie. (…) Vreau să-i liniştim pe bucureşteni, să înţeleagă că nu suntem într-o astfel de situaţie, că apreciem că măsurile care sunt în vigoare şi pe care le-am prelungit prin hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă sunt suficiente, că aceste măsuri trebuie urmărite a fi respectate cu stricteţe şi în acea direcţie ne canalizăm eforturile”, a declarat Berbeceanu, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).
El a menţionat că, în cazul unei eventuale carantinări a unor străzi, Poliţia va lua măsurile necesare. „Au şi oameni, au şi logistică, au şi determinare”, a afirmat prefectul.
Întrebat de jurnalişti dacă s-a stabilit un prag al ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de la care să se instituie carantina, Berbeceanu a reiterat că interesul Prefecturii Capitalei este să aplice măsurile în vigoare.
„Haideţi să nu privim la acest moment la astfel de scenarii. (…) Haideţi să privim la măsurile care sunt în vigoare, care urmează să fie menţinute pentru următoarea perioadă de două săptămâni şi să nu ne gândim la carantinare neapărat a unor zone sau a unor străzi. (…) Interesul şi al nostru (…) şi al bucureştenilor este să aplicăm măsurile care sunt în vigoare pentru a limita şi începe să avem scăderi atât la gradul de contaminare, cât şi ale numărului de persoane pe ATI”, a menţionat Traian Berbeceanu.
La rândul său, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus că este o ipoteză carantinarea unor străzi. „Este o decizie eventuală, pe care eventual o să o luăm, în măsura datelor pe care eventual o să le avem. Este o ipoteză”, a afirmat Dan.