Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, negociază achiziția unor jucători din piață
În 3-4 ani, Transavia vrea să ajungă la o capacitatea de producție record pentru sud-estul Europei, depășind borna de 200.000 de tone de carne de pui anual, față de 100.000 de tne de carne cât se produce acum, într-un an, în fermele comaniei localizate în 8 județe din România. În acest sens, producătorul negociază preluarea altor jucători din piață „ Suntem cel mai mare producător de carne de pui din țară, cu rezultate excepționale an de an și cu o soliditate a afacerii care ne permit în mod incontestabil să creștem constant și să ne întărim poziția de lider. Știm exact unde vrem să ajungem pe termen mediu și lung, fiind deciși să ne extindem operațiunile cumpărând jucători din piață. De altfel, în acest moment suntem deja angrenați în negocieri pentru astfel de achiziții. (…) Avem cei mai buni indicatori de profitabilitate din industrie, nu doar din România, ci și la nivel european. În plus, suntem probabil singura companie de profil care nu are datorii de niciun fel și nu are credite de rambursat. În acest mod suntem sustenabili și putem planifica viitorul, în timp ce contribuim la bunăstarea celor din jur, atât prin taxele plătite, cât și prin acțiunile noastre directe”, a declarat dr. ing. Ioan Popa, Președinte și Fondator Transavia.
Transavia a a investit în ultimul deceniu aproximativ 250 de milioane de euro din fonduri proprii în dezvoltare, în extinderea operațiunilor, în tehnologie și dezvoltarea echipei. Spre exemplu, anul acesta compania va finaliza o investiție de aproximativ 35 de milioane de euro, din fonduri proprii, ce va permite producerea de până la 100% din energia necesară operațiunilor.
Compania, care produce, crește și procesează toți puii în facilitățile proprii, are în prezent o capacitate de abatorizare de 30.000 de capete / oră și exportă aproximativ 30% din producția sa, în 27 de țări de pe mai multe continente.
Compania antreprenorială Transavia este liderul pieței locale de carne de pui și are în prezent peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 30 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii.