Transelectrica are conducere nouă, numită pe patru ani. Cine sunt directorii și ce scrie în CV-ul lor

30 09. 2024
linis transelectrica

Iată informarea trimisă deTranselectrica Bursei de Valori București:

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ”Transelectrica” SA informează acţionarii şi investitorii că, în conformitate cu atribuțiile sale statutare și legale, având în vedere Raportul final al procesului de recrutare și selecție a candidaților pentru poziția de membru al Directoratului C.N.T.E.E. Transelectrica S.A, Consiliul de Supraveghere a decis în ședința din data de 30 septembrie 2024 următoarele:

❖ În conformitate cu prevederile art. 35 alin. (4)-(8) și (11) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, în urma procedurii de selecție a candidaților pentru ocuparea pozițiilor de membri ai Directoratului CNTEE Transelectrica SA, se numesc, începând cu data de 03 octombrie 2024, în temeiul art. 23 din Actul constitutiv, în calitate de membri ai Directoratului, următorii domni:

Florin-Cristian Tătăru,

Victor Moraru,

Ștefăniță Munteanu,

Cătălin-Constantin Nadolu și

Vasile-Cosmin Nicula,

numirea membrilor Directoratului devenind efectivă la data acceptării în mod expres a mandatului de membru al Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA.

❖ În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA, Consiliul de Supraveghere alege pe Ștefăniță MUNTEANU ca Președinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA.

Ce au în CV noii directori

Ștefăniță Munteanu, actualul președinte al Directoratului Transelectrica, a primit un mandat pe patru ani. El este absolvent al Universitatății Româno-Americane, cu diplomă de economist. Înainte de postul de la Transelectrica, a lucrat la Electrica Furnizare din Buzău, localitate din care, coincidență sau nu, este și premierul Marcel Ciolacu, care l-ar fi susținut pe Munteanu în această funcție, potrivit relatărilor din presă.

Florin Tătaru a intrat în directoratul Transelectrica în anul 2017. Fost deputat PSD de Maramureș în două legislaturi, este absolvent al ASE București. A mai fost, printre altele, director al Direcției Silvice Maramureș și director al Casei de Asigurări de Sănătate din județ.

Victor Moraru, considerat un apropiat al fruntașului PSD Marian Neacșu, a fost vicepreședinte al AMEPIP, vicepreședinte de la super-agenția de monitorizare a companiilor de stat AMEPIP, de unde și-a dat demisia, ca și ceilalți membri din conducere de fapt, pe motiv că CE suspectează că numirile nu au fost în regulă, ceea ce ar afecta primirea tranșelor din PNRR. Moraru este licențiat în drept la Universitatea Nicolae Titulescu, unde a absolvit și un master. A fost primar al orașului Amara, peședinte al CJ Ialomița, după care a activat la SGG.

Cătălin Nadolu este și acum membru al Directoratului Transelectrica, fiind anterior director al SMART – societatea care asigură mentenanța rețelelor Transelectrica. Este absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, dar al Facultății de Drept. A lucrat la Ministerul Muncii și Ministerul Turismului. A fost șef de departament al RAPPS, apoi consilier în Guvernul României, la SGG.

Vasile-Cosmin Nicula a fost vicepreședinte al Curții de Conturi, parlamentar PSD de Hunedoara, prefect al acestui județ. Este licențiat al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București, unde a urmat și un doctorat. A mai absolvit și Colegiul Național de Apărare.