‘Eu sunt mai optimistă din punct de vedere al oportunităţii de afaceri în România. În ultimele trei luni, pe baza datelor apărute, putem anunţa că energia distribuită de Transelectrica a crescut cu peste 1%. Scăderea consumului sau scăderea energiei transportată către reţeaua naţională s-a oprit, iar acest lucru este unul bun. Dacă ne gândim la eficienţa energetică, la dezvoltarea industriei am putea avea o creştere a consumului rezultat în urma oportunităţii de a lucra pe piaţa pan-europeană. Acest lucru se va întâmpla în viitorul foarte apropiat’, a spus Neagu.
Potrivit reprezentantului Transelectrica, este foarte important ca România să fie privită ‘drept un partener pe o piaţă mare’, iar din punct de vedere al investiţiilor companiei au fost încheiate o serie de contracte ce vor contribui la creşterea exporturilor de energie, scrie Agerpres.
‘În momentul de faţă, Transelectrica lucrează la un program pentru noi linii şi o creştere a capacităţii de export. Am încheiat deja contracte şi, în acelaşi timp, încercăm să dezvoltăm o conexiune şi în estul ţării. Din perspectiva infrastructurii, încercăm investiţii ce ne vor permite exporturi mai consistente’, a menţionat Carmen Neagu.
Autorităţi din domeniul energiei participă, marţi, la conferinţa cu tema ‘Scăderea consumului de energie – Pericol sau oportunitate’, eveniment organizat la Bucureşti sub patronajul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei /ANRE/.
Evenimentul beneficiază de sprijinul Federaţiei Patronale a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie /ACUE/, Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România /AFEER/, World Energy Council şi Asociaţiei Române pentru Promovarea Eficienţei Energetice /ARPEE/.