Potrivit datelor din anunţul de participare, publicat pe www.e-licitatie.ro, numărul minim de persoane asigurate va fi de 362, iar cel maxim – 6.612.
„Compania va suporta cheltuielile cu asigurările voluntare de sănătate pentru salariaţi, în cuantumul deductibil fiscal prevăzut de lege pentru angajator. Transelectrica achită primele de asigurare pentru acei salariaţi care îşi exprimă acordul scris de a li se acordă avantajul, prima de asigurare de maxim 250 euro/salariat/an, de a-şi plăti impozitul aferent şi de a li se prelucra, stoca şi/sau transfera datele cu caracter personal (CNP-ul şi date privind starea de sănătate) în scopul administrării contractului de asigurare”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.
În document se precizează că salariaţii asiguraţi din Transelectrica îşi pot înscrie în poliţă şi dependenţii (soţul/soţia şi/sau orice copii necăsătoriţi aflaţi în întreţinerea persoanei asigurate şi în vârstă de până la 18 ani), plătind pentru fiecare dependent prima de asigurare egală cu cea pentru salariaţi, de maxim 250 euro/an, pentru acelaşi pachet de servicii.
Viitorii ofertanţi vor depune o garanţie de participare de 145.000 lei pentru participarea la licitaţie şi vor prezenta o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că în perioada 2009-2012 nu au fost sanctionaţi de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în legătură cu practicarea acestui tip de asigurări.
Altă condiţie este ca cifra de afaceri în domeniul de activitate aferent obiectului contractului, respectiv valoarea primelor subscrise, conform raportărilor transmise la CSA, pentru ultimii trei ani însumaţi să fie cel puţin egală cu 7,8 milioane de lei.
Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni, alături de Fondul Proprietatea (13,5%) şi SIF Oltenia (6,3%).
În primul trimestru, compania a raportat un profit net de 91,75 milioane lei (20,9 milioane euro), de peste două ori mai mare faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2012, la afaceri în scădere cu 35,1%, la 568,27 milioane lei (129,6 milioane euro).
Potrivit datelor CSA, volumul de prime subscrise din poliţe de sănătate din categoria asigurărilor generale a crescut cu aproape 60% în 2012, la 44,6 milioane de lei, la care se adaugă subscrierile de pe segmentul asigurărilor de viaţă, unde avansul a fost circa 48%, la 35,2 milioane de lei.
Cei mai importanţi jucători pe segmentul asigurărilor de sănătate sunt Astra, Eureko, UNIQA Asigurări, Allianz-Ţiriac Asigurări, Signal Iduna Asigurări de Viaţă, BCR Asigurări de Viaţă şi AXA Life Insurance.