Transilvania Broker de Asigurare raportează un profit de 4,33 de milioane de lei pentru primul trimestru din an, în scădere cu 17%

10 05. 2023
borcan bani

Potrivit raportului trimestrial al companiei, remis miercuri Bursei de la Bucureşti, volumul primelor de asigurare distribuite s-a apropiat de 233 de milioane de lei, cu 7,3% mai mult decât în perioada de referinţă încheiată la 31 martie 2022.

„Deşi, în contextul unei tendinţe descrescătoare a comisionului mediu brut pe piaţa distribuţiei în asigurări şi al unei perioade de referinţă puţin relevante pe fondul redistribuirii de poliţe City Insurance, cifra de afaceri şi rezultatul net prezintă valori inferioare celor din trimestrul I 2022, creşterea cu 19,1% a volumului de prime distribuite din clasele facultative, alături de creşterea de 4,4% pentru volumul de poliţe RCA, în condiţii de piaţă aflată într-un proces prelungit de reajustări, confirmă traiectoria de dezvoltare susţinută a afacerii Transilvania Broker”, se arată în comunicatul companiei.

La 31 martie 2023, cele mai semnificative clase de asigurări după aportul lor în valoare absolută la volumul de prime intermediate de asistenţii Transilvania Broker au înregistrat creşteri semnificative faţă de perioada de referinţă. Clasa RCA a continuat să aducă cea mai importantă contribuţie în valoarea absolută (+7,64 de milioane de lei) la creşterea de 15,87 de milioane de lei a volumului de prime distribuite în trimestrul I 2023 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. În acelaşi timp, volumul primelor pentru asigurări de sănătate (A2) s-a majorat cu 37%, iar cel pentru asigurări de viaţă, anuităţi şi asigurări de viaţă suplimentare (C1), cu 36%.

Datoriile totale ale societăţii, în creştere cu 7,7% la finalul perioadei de raportare faţă de începutul anului 2023, contribuie în proporţie de 49,9% la finanţarea activului, cu 6,7 p.p. mai puţin decât la 31 decembrie 2022. Potrivit companiei, la această dinamică a contribuit preponderent majorarea valorii activului – pe fondul creşterii valorii activelor curente – într-o măsură semnificativ mai mare (+5,68 milioane de lei) decât a datoriilor (+1,34 de milioane de lei), în perioada de raportare faţă de începutul perioadei.

Capitalurile proprii, care reprezintă 48,7% din pasivul bilanţier la 31 martie, sunt în creştere cu 31% faţă de începutul perioadei de raportare şi, respectiv, cu 19,6% faţă de perioada de referinţă, reflectând, în primul rând, o valoare superioară a rezultatului reportat, de 13,57 de milioane de lei, cu 11,53 de milioane de lei peste nivelul raportat la 1 ianuarie 2023.

În perioada de raportare, conducerea Transilvania Broker a accelerat implementarea proiectelor de digitalizare a vânzărilor şi de promovare în mediul online. Conducerea societăţii estimează că, până la finalul anului 2023, platforma de emitere online va integra, pe deplin funcţional, o nouă clasă de asigurare (asigurarea pentru locuinţe), alături de servicii conexe asigurărilor (asistenţa rutieră şi asistenţa tehnică la domiciliu).