Transporturile nu ştiu dacă se va putea circula pe autostrada Bucureşti-Ploieşti de sâmbătă
„Se lucrează, cred, într-un ritm mai susţinut decât s-a lucrat vreodată. Ştiu că există voci care spun că nu se va preda pe 30 iunie. Sigur că sunt nişte păreri. Unii spun că se va preda, alţii că nu se va preda. Realitatea este în teren şi se lucrează foarte intens”, a declarat, miercuri, secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Horaţiu Buzatu, răspunzând unei întrebări.
El a arătat, la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, că o autostradă nu înseamnă „o panglică de asfalt pe care să se circule”, ci trebuie să aibă indicatoare, garduri de protecţie, semnalizări, benzinării, parcări, pază şi restaurante.
„Din acest punct de vedere lucrurile sunt foarte întârziate, pentru că nu s-a făcut nimic. Mai este încă o porţiune de autostradă, de la km 0 la km 6,8, în care nu s-a băgat cazmaua”, a spus el.
Buzatu a afirmat că în cazul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti nu se poate vorbi despre o inaugurare propriu-zisă, ci despre deschiderea circulaţiei între şoselele de centură ale celor două oraşe.
„Din nefericire, toate celelalte elemente care vin să întregească conceptul de autostradă vor lipsi”, a spus el.
Oficialul MTI a arătat că toţi constructorii implicaţi în proiect încă mai au de lucru şi, întrebat ce lucrări sunt efectuate în prezent, a dat ca exemplu finalizarea gardurilor de protecţie.
„Nu se poate face într-o lună ce nu s-a făcut în 4 ani”, a mai spus Buzatu.
Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în iunie 2008.
Primul termen de dare în folosinţă a fost 2010, finalizarea fiind amânată de mai multe ori.
Lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti sunt împărţite în două sectoare, respectiv Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct ’98/Com-Axa.
Valoarea totală a lucrărilor este de 450 milioane euro.
Citeşte şi O nouă autostradă în plan: Piteşti-Craiova-Calafat