Tranzacție: 45% din acțiunile SoftOne Technologies au fost achiziționate de un grup internațional de investori

Un grup internațional de investitori achiziționează 45% din acțiunile SoftOne Technologies, achiziție ce susține dezvoltarea companiei pe piața din Grecia, dar și la nivel internațional. În contextul acestor schimbări, dezvoltarea internațională devine o prioritate pentru SoftOne Group, iar pentru subsidiara din România, compania urmărește atingerea unei cifre de afaceri de 5 milioane de euro până în anul 2025, în urma investițiilor.
Lidia Neagu - joi, 04 nov. 2021, 11:09
Tranzacție: 45% din acțiunile SoftOne Technologies au fost achiziționate de un grup internațional de investori

SoftOne Group, membru al grupului de investiții Olympia, anunță alăturarea lui Marco Veremis și a unui grup internațional de investitori în frunte cu Franck Cohen în consiliul de administrație al companiei. Investiția s-a realizat integral prin achiziționarea acțiunilor deținute de alți acționari privați.

„Suntem mândri de această investiție pentru că reprezintă o recunoaștere a succesului comercial și a strategiei de produs SoftOne din partea investitorilor consacrați în industria tehnologiei. Marco Veremis, Franck Cohen, împreună cu Antonis Kyriazis, Olympia Group și noii investitori sunt cei mai potriviți parteneri pentru a ne susține strategia de dezvoltare, astfel încât să ne promovăm cu succes soluțiile inovatoare în toate statele în care activăm și pe piața internațională. Echipa SoftOne devine din ce în ce mai puternică, lucru care ne va ajuta cu siguranță să ne menținem și pe viitor poziția de lider din industria software”, a susținut Panos Martinis, CEO SoftOne Group.

Franck Cohen a deținut funcții de conducere pentru regiunea EMEA în cadrul companiei SAP, iar în ultimii ani și-a desfășurat activitatea în calitate de consultant pentru diverse companii din industria IT, precum UIPath și WORKDAY. Marco Veremis este cofondatorul și președintele Upstream, precum și partener în BigPi Venture Capital. Acesta este și membru în Comitetul Executiv al Federației Elene a Întreprinderilor și un investitor activ în companii tehnologice de succes, precum Persado, Workable și Hellas Direct.

Ceilalți doi investitori ai SoftOne Group, respectiv Olympia Group și Antonis Kyriazis își păstrează acțiunile în cadrul companiei și pozițiile în consiliul de administrație.

Președintele Executiv SoftOne, Antonis Kyriazis, a declarat: „Îmbrățișăm o nouă etapă în evoluția SoftOne Group. Mulțumim fondatorilor pentru contribuția lor în a ajuta SoftOne să devină una dintre companiile de top în domeniul tehnologiei, precum și pentru suportul oferit în tranziția către această nouă etapă. Suntem de asemenea entuziasmați să dezvoltăm un parteneriat fructuos, pe termen lung, cu noii investitori. În prezent, prioritatea noastră este să creăm perspective de dezvoltare din ce în ce mai puternice și să ne menținem poziția de lider pe piață.”

SoftOne România este prezentă pe piața locală de peste 8 ani. Grupul SoftOne are peste 300 de angajați și o rețea formată din mai mult de 600 de parteneri, deservind peste 47.000 de clienți în cinci țări (Grecia, Cipru, Bulgaria, România și Regatul Unit). Având o experiență îndelungată în crearea celor mai inovatoare tehnologii, SoftOne dezvoltă soluții Cloud și Enterprise Mobility de ultimă generație, asigurând transformarea digitală companiilor de talie mică, medie, cât şi a organizaţiilor mari.

Olympia Group este un grup de investiții internațional, fondat de către Panos Germanos, cu o prezentă puternică în 10 țări și cu un portofoliu de companii în Retail & E-Commerce, Energie, Distribuție, Software și Telecomunicații. De peste 40 de ani, Olympia creează valoare acționând ca un grup puternic din punct de vedere financiar, cu o abordare investițională care susține independența companiilor din portofoliul său.

Te-ar mai putea interesa și
Construcții Erbașu va construi stadioanele „Gheorghe Hagi” din Constanța și „Nicolae Dobrin” din Pitești
Construcții Erbașu va construi stadioanele „Gheorghe Hagi” din Constanța și „Nicolae Dobrin” ...
Compania Construcții Erbașu a anunțat semnarea contractelor de proiectare și execuție pentru 𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 „𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐇𝐚𝐠𝐢” din......
Acum avem prea mult: România exportă mai mult de un sfert din producția națională de gaze, azi
Acum avem prea mult: România exportă mai mult de un sfert din producția națională de gaze, azi
Datele operatorului rețelei naționale de transport a gazelor, Transgaz, de la miezul zilei arată că, azi, România exportă ...
RetuRO a deschis în Prahova al șaptelea centru de numărare și sortare a ambalajelor cu garanție
RetuRO a deschis în Prahova al șaptelea centru de numărare și sortare a ambalajelor cu garanție
RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, a deschis al șaptelea centru regional de numărare și sortare ...
Turcia cere Israelului să-şi retragă soldaţii „cât mai repede” din Liban
Turcia cere Israelului să-şi retragă soldaţii „cât mai repede” din Liban
Turcia a denunţat marţi o "tentativă de invazie ilegală" în Liban şi a cerut Israelului să-şi retragă soldaţii ...