Acordul dintre FIS şi Worldpay este cel mai recent val de consolidări în domeniul softului financiar şi tehnologiei de plăţi, unde firmele se luptă cu concurenţa noilor veniţi, care vor să schimbe modul în care se fac plăţile către comercianţi.
În ianuarie, grupul american Fiserv a achiziţionat procesatorul de plăţi First Data Corp, pentru 22 de miliarde de dolari. În Europa, startup-urile, cum ar fi Nexi din Italia, intenţionează să se listeze, capitalizând creşterea interesului pentru tehnologia financiară, pe fondul majorării semnificative a vânzărilor online.
Incluzând datoria, tranzacţia prin care FIS cumpără Worldpay este de aproximativ 43 de miliarde de dolari, au anunţat luni cele două companii.
Acţiunile Worldpay listate la Londra au urcat luni cu 9,45%.
Acţionarii Worldpay vor primi 0,9287 acţiuni FIS şi în numerar 11 dolari pentru fiecare acţiune pe care o deţin, evaluând compania la 112,12 dolari per titlu, o primă de aproximativ 14% faţă de preţul de la închiderea şedinţei bursiere de vineri, conform calculelor Reuters.
Entitatea combinată va avea venituri de aproximativ 12 miliarde de dolari, au anunţat cele două companii.
Worldpay, care oferă servicii de peste 40 de ani, procesează anual peste 40 de miliarde de tranzacţii şi sprijină peste 300 de tipuri de plăţi în peste 120 de valute.
Entitatea combinată, care va păstra numele Fidelity National Information Services, va avea sediul în Jacksonville (statul american Florida), unde este sediul central al FIS.
Tranzacţia ar urma să fie finalizată în semestrul doi din 2019, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare şi a acţionarilor.