Zvonuri privind o tranzacţie între cele două companii circulă de câţiva ani. Sursa citată a subliniat că cele două companii nu s-au angajat în discuţii directe, AB InBev preferând să aştepte angajamente din partea finanţatorilor înainte de a face o ofertă.
În 2008, grupul american Anheuser-Busch a preluat compania belgiană InBev într-o tranzacţie de 52 de miliarde de dolari, cea mai mare de până acum în industria berii.
Producătorul olandez de bere Heineken a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că a respins o ofertă de preluare venită din partea SABMiller. O sursă apropiată situaţiei a declarat, pentru Wall Street Journal, că şefii SABMiller nu au fost descurajaţi de răspunsul Heineken la oferta făcută iniţial şi că ar putea pregăti o nouă propunere.
AB InBev a avut o anul trecut o cotă de 20% în industria berii la nivel global, urmat de SABMiller, cu 9,6%, şi Heineken, cu 9,3%, potrivit datelor Euromonitor, citate de Wall Street Journal.
Deşi o fuziune a celor mai mari doi producători de bere la nivel global ar plasa aproape o treime din industria berii sub acelaşi acoperiş, analiştii consideră există soluţii pentru problemele de concurenţă care ar rezulta dintr-o eventuală tranzacţie. AB InBev ar putea fi nevoită să renunţe la participaţiile deţinute de SABMiller în două companii mixte, respectiv MillerCoors, din SUA, şi CR Snow, din China.
AB InBev ar câştiga, prin preluarea SABMiller, poziţii de lider de piaţă în Columbia şi Peru. De asemenea, grupul american ar pătrunde pe pieţele africane, inclusiv Africa de Sud, unde în prezent nu este reprezentat.