Travel Brands SA absoarbe Dertour Romania SRL, pe care o deţine integral. La 31 decembrie, Dertour se va dizolva fără lichidare

Firma Dertour Romania va fi absorbită de firma Travel Brands SA. Fuziunea vizează transmiterea integrală a patrimoniului firmei Dertour Romania, prin transfer universal, către Travel Brands SA, conform proiectului de fuziune publicat în Monitorul Oficial. În urma fuziunii, Dertour îşi va înceta existenţa, se va dizolva fără lichidare, urmând să fie radiată din Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Data la care fuziunea produce efecte juridice e 31 decembrie 2021.
Ion Dobreanu - Dum, 21 nov. 2021, 23:01
Travel Brands SA absoarbe Dertour Romania SRL, pe care o deţine integral. La 31 decembrie, Dertour se va dizolva fără lichidare

Travel Brands SA, firma care deţine Dertour Romania, urmează să o absoarbă, potrivit proiectului de fuziune din 21 octombrie, care a fost publicat în Monitorul Oficial.

  • Acţionarii firmei Travel Brands SA sunt:
    DER Touristik Eastern Europe a. s. – cu 99% din capitalul social.
    DER Touristik CZ a.s. – cu 1% din capitalul social.

La 21 octombrie, data proiectului de fuziune, structura acţionariatului şi capitalul social al Travel Brands SA sunt cele din tabelul de mai jos. Acestea se vor menţine în urma fuziunii, având în vedere că societatea care urmează să fie absorbită e deţinută integral de Travel Brands (drept care capitalul social al Travel Brands SA nu va fi majorat ca urmare a fuziunii).

 

 

 

 

 

 

Data la care fuziunea va deveni efectivă din punct de vedere juridic este 31 decembrie 2021, conform proiectului de fuziune consultat de Economica.net.

Fuziunea se face cu transmiterea integrală, prin transfer universal, a patrimoniului firmei Dertour Romania către Travel Brands SA. În urma Fuziunii, Dertour își va înceta existența, se va dizolva fără lichidare, urmând să fie radiată din Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

La 31 decembrie 2021 (sau la o dată ulterioară, dacă fuziunea va fi aprobată de instanța de judecată competentă în 2022), angajații Dertour vor fi transferați către Travel Brands, care va prelua calitatea de angajator. Fuziunea nu are ca efect concedieri individuale sau colective și nu implică modificarea substanțială a condițiilor de muncă în detrimentul salariaților Dertour sau Travel Brands, se arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
Valoarea tranzacțiilor reciproce (datorii și creanțe) dintre societățile care fuzionează vor fi anulate la 31 decembrie 2021. Cheltuielile de implementare a fuziunii vor fi suportate de către Travel Brands SA, mai scrie în proiectul de fuziune.

Travel Brands, înfiinţată în anul 2018, a avut afaceri nete de 78,93 de milioane de lei în anul 2020, de şase ori mai mari decât cele din anul 2019. Firma a încheiat anul 2020 cu pierdere netă de 23,89 de milioane de lei, de peste patru ori mai mare decât cea avută în anul 2019. Travel Brands a lucrat cu un număr mediu de 277 de angajaţi în anul 2020, cu 157 de oameni în plus, pe statele de plată, faţă de nivelul anului 2019.

Dertour Romania a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 1,67 de milioane de lei, de trei ori mai mici decât cele din anul 2019. Firma a avut pierdere netă de 967.338 în anul 2020, după ce în anul 2019 a avut profit net de aproape 900.000 de lei. Firma a avut un număr mediu de 14 angajaţi în 2020, faţă de 17 oameni în 2019.

Noiembrie 2018: Dragoş Anastasiu lansează oficial brandul agenţiilor de turism Travel Brands.

„Omul de afaceri Dragoş Anastasiu, fost preşedinte al ANAT şi proprietar al Grupului Eurolines, dezvoltă un nou brand de agenţii de turism, TravelBrands, pe care şi-a propus ca în următorii doi ani să-l aducă, cu 40 de sedii, în topul primilor cinci jucători din domeniu la nivel naţional”, conform unui comunicat care precizează că noua agenţie se adresează clienţilor cu venituri sub medie.

Travel Brands este un hypermarket de turism care adună ofertele tuturor brandurilor turoperatorilor din România şi din Germania într-o singură agenţie.

Iunie 2019: Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Exim Holding AS preia Travel Brands SRL.

Exim Holding AS face parte din grupul REWE. Exim Holding este prezentă pe piața din România prin agenția de turism Dertour Romania SRL și prin magazinele Penny.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

 

Te-ar mai putea interesa și
Polonia aprobă o finanţare de 14,7 miliarde dolari pentru prima sa centrală nucleară
Polonia aprobă o finanţare de 14,7 miliarde dolari pentru prima sa centrală nucleară
Polonia a mai făcut un pas spre construcţia primei sale centrale nucleare, după ce Guvernul de la Varşovia a aprobat, marţi, o finanţare de până la 60,2 miliarde zloţi (14,7 miliarde dolari)......
Honda e precaută cu privire la startul producției de noi modele de mașini electrice, din cauza politicii industriale anunțate de Trump
Honda e precaută cu privire la startul producției de noi modele de mașini electrice, din cauza politicii industriale anunțate ...
Honda Motor va fi precaută cu privire la începerea producției de noi vehicule electrice din cauza incertitudinii cu privire ...
Cea mai scumpă apă din România e în Buzău, județul de baștină al lui Marcel Ciolacu
Cea mai scumpă apă din România e în Buzău, județul de baștină al lui Marcel Ciolacu
Compania de Apă Buzău, operatorul regional al serviciilor de apă şi de canalizare din judeţul de baștină al lui Marcel ...
UE trebuie să fie pregătită de revenirea lui Trump la Casa Albă, spune comisarul Sejourne
UE trebuie să fie pregătită de revenirea lui Trump la Casa Albă, spune comisarul Sejourne
Uniunea Europeană trebuie să fie gata să se apere împotriva măsurilor comerciale protecţioniste adoptate de alte ţări, ...