,,Românii aleg, în mare parte, litoralul bulgăresc pentru petrecerea sărbătorilor de Paşte. Estimăm, totuşi, că vacanţa de 1 mai va fi peste cea de Paşte ca număr de turişti, pentru ca 1 mai are o popularitate mai mare. În plus, există o posibilitate mare ca ziua de vineri (2 mai) să fie liberă. Aşadar, vom vorbi de o minivacanţă de 3-4 zile. Reducerile tip early-booking pentru 1 mai şi Paste sunt, încă, de până la 30-35%’, ne-a spus Sebastian Constantinescu.
Astfel, oferte pentru Paste şi 1 mai, în sistem early booking încep de la 73 de euro de persoană în cameră dublă pentru 3 nopţi cazare cu all inclusive, hotel de 3 stele din Sunny Beach, 108 euro/persoană/ în cameră dublă pentru 3 nopţi de cazare cu ultra all inclusive, hotel de 4 stele din Nisipurile de Aur şi de la 138 euro/persoană, în dublă pentru 3 nopţi de cazare cu ultra all inclusive, hotel de 4 stele, primul hotel din Bulgaria dedicat adulţilor.
,,Turiştii români, deşi nu în număr foarte mare comparativ cu cei de alte naţionalităţi, reprezintă deja un flux constant pentru turismul emiţător în destinaţii deja consacrate, precum Bulgaria, Grecia şi Turcia, de aici deschiderea, feedback-ul tot mai bun al hotelierilor şi turoperatorilor din destinaţiile preferate de români’, a spus Sebastian Constantinescu.
Atenţia turiştilor trebuie să fie una foarte bună în alegerea ofertelor early-booking, spun consultanţii de la Travel Planner, pentru a evita capcanele ce se pot ascunde în spatele unor oferte mult prea avantajoase, oferite de unele agenţii ce poate nu sunt bine intenţionate. Astfel, se recomandă o minimă cercetare de piaţă, care să vizeze istoricul agenţiei sau de ce nu, a managerilor acesteia cât şi o comparare atentă în rândul mai multor agenţii cu servicii similare, a preţurilor şi serviciilor incluse în pachetul turistic dorit.
,,În cazul în care oferta a fost aleasă în pripă şi vacanţa turistului nu s-a desfăşurat în condiţiile promise, sau, mai rău, nu a mai avut loc, atunci posibilităţile de a-şi recupera banii, sunt din păcate reduse şi întortochiate. Ca să fie evitată aceasta situaţie sau pentru a avea ceva şanse de recuperare a banilor plătiţi, în pasul de verificare a agenţiei de la care se cumpără pachetul, se recomandă şi verificarea poliţei de asigurare în caz de insolvabilitate a acesteia, poliţă ce trebuie să fie în termen şi validă. Din păcate, în cazul agenţiilor de turism legislaţia nu prevede încă o asigurare storno în relaţia cu turistul, aşa cum există stipulată în cazul turiştilor care nu-şi îndeplinesc obligaţiile contractuale’, precizează directorul general al Travel Planner.