Proiectul „Creșterea siguranței rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate din municipiul București prin aplicarea de solutii tehnice modeme de iluminare și semnalizare luminoasă” cuprinde în prima etapă 149 de locații.
Lucrările necesare vor fi stabilite în baza unui studiu de fezabilitate realizat de Administrația Străzilor în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. De asemenea, lucrările necesare vor fi efectuate de Administrația Străzilor.
Finanțarea proiectului se va realiza din bugetul propriu sau din surse de finanțare externă.
Primarul General al Municipiului București și primarii sectoarelor 1-6, împreună cu aparatele proprii și instituțiile din subordine vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri, se mai arată în proiectul ce va fi supus vineri dezbaterii consilierilor generali.
Și în noiembrie 2017, consilierii generali de atunci au adoptat un proiect de hotărâre pentru realizarea unui studiu de fezabilitate de către Administraţia Străzilor vizând identificarea soluţiilor tehnice de iluminare şi semnalizare luminoasă a trecerilor de pietoni nesemaforizate.
În expunerea de motive, semnată de consilierii generali ai PNL, se arată că, potrivit statisticilor, peste tot în lume, zonele cu treceri de pietoni reprezintă un risc crescut de accidente rutiere, atât pe timp de zi, cât şi noaptea.
„Locul în care pietonii traversează strada trebuie să fie foarte vizibil pentru şofer atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii. La nivel mondial, au fost efectuate nenumărate studii privind trecerile de pietoni şi concluzia a fost unanimă: realizarea unui iluminat adecvat pe timpul nopţii îmbunătăţeşte în mod cert vizibilitatea şi siguranţa participanţilor la trafic. Reducerea numărului de accidente se datorează în principal apariţiei iluminatului, deoarece rata lor de producere pe timpul zilei a rămas neschimbată”, au precizat iniţiatorii proiectului adoptat în 2017.
Sursa foto: Captura Google Maps