Future Lions 2019, creat de AKQA, a încurajat studenții să „spargă limitele, să unească brandurile cu publicul în moduri noi care nu ar fi fost posibile în urmă cu trei ani”. Concursul din acest an a atras un număr record de peste o mie de participanţi de la 444 de școli, din 71 de țări.
„Inspirația și motivațiile participanților demonstrează că tinerii de astăzi au cel mai puternic potenţial, dar sunt în acelaşi timp cea mai puțin folosită resursă de pe Pământ”, a spus fondatorul și directorul executiv al AKQA, Ajaz Ahmed.
Iată cei trei câştigători ai ediţiei din 2019:
O echipă de la Universitatea Hongik, Seul, a proiectat ecranul McFonald „McFive”. Tehnologia de dezinfecție bazată pe lumină este integrată în punctele de servire ale McDonald’s care au touch screen, iar clienții sunt invitați să pună palmele pe ecran după ce au comandat, ca să îşi sterilizeze mâinile înainte de a mânca, într-un mod simplu și distractiv.
Studenții de la Centrul Universitar de Arte Plastice din Sao Paulo, Brazilia, au conceput „UR Voice” pentru Vodafone. Un dispozitiv în formă de colier care utilizează inteligenţa artificială pentru a recrea vocea unui pacient care și-a pierdut vocea naturală și o sincronizează cu mișcările și gesturile pacientului, pentru a recrea gama completă de expresii vocale și emoții a pacientului.
O a treia invenţie, se numeşte „Epilepsy Watch Out”şi a fost creată de o echipă de la Miami Ad School din Hamburg pentru Apple Watch. Ceasul inteligent este folosit pentru a detecta o criză de epilepsie, iar asistentul vocal Siri oferă apoi instrucțiuni pas cu pas pentru a ghida trecătorii – care altfel ar putea să se simtă neputincioși – să asiste pacientul. Această invenţie indică astfel potențialul pe care tehnologia wearable o poate avea pentru a ajuta atât purtătorul gadgetului, cât și pe cei din jurul lui.
În decursul ultimului deceniu, 99% dintre câștigătorii Future Lions s-au angajat în companii creative respectate la nivel internațional.