În acest context, circa două treimi dintre liderii companiilor cu capital privat (67%) şi ai companiilor de tehnologie (64%) arată un nivel ridicat de încredere în perspectivele de creştere a veniturilor în următoarele 12 luni, scrie Agerpres.
La polul opus, se află directorii executivi din sectorul auto (46%) şi din sectorul hotelier şi de agrement (44%), care se confruntă cu lipsa de semiconductori, respectiv cu efectele persistente ale pandemiei asupra călătoriilor.
În ceea ce priveşte segmentul de securitate cibernetică, 49% din totalul celor chestionaţi susţin că digitalizarea accelerată din toate sectoarele de activitate au propulsat ameninţările din mediul virtual, comparativ cu 47% anul trecut şi 33% în 2020.
Conform cercetării PwC, mult mai puţin reprezentate în strategii şi compensaţii sunt obiectivele legate de emisiile de gaze cu efect de seră (13%) şi de reprezentarea de gen a forţei de muncă sau de diversitatea rasială şi etnică (8%).
În acelaşi timp, doar 22% dintre cei chestionaţi şi-au asumat o strategie net-zero, iar 29% spun că urmează să-şi ia acest angajament.
Pentru acest an, optimismul directorilor generali este cu un punct procentual mai mare decât în urmă cu un an şi cu 54 de puncte procentuale peste cel din 2020, când cei mai mulţi erau pesimişti.
Cea mai mare pondere a directorilor optimişti în ceea ce priveşte economia globală sunt din India, Japonia, Marea Britanie, Italia şi Franţa. În schimb, optimismul directorilor executivi privind economia globală a scăzut cel mai mult în SUA, Brazilia, China şi Germania.
CEO Survey 2022 a fost realizat la finalul anului trecut pe un eşantion de 4.500 de directori din întreaga lume, inclusiv din România.
PwC este o reţea de firme prezentă în 157 de ţări, cu mai mult de 294.000 de profesionişti ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.