Tremend şi certSIGN semnează un parteneriat strategic pentru accelerarea interacţiunii digitale cu clienţii

Tremend, una dintre companiile de tehnologie cu cele mai mari creșteri din Europa și certSIGN, prestator de servicii de încredere acreditat, au încheiat un parteneriat strategic pentru digitalizarea interacțiunii dintre clienți și companii prin integrarea, în platforma de digital onboarding TORP, a fluxului de identificare și a semnăturii electronice calificate la distanță. 
Lidia Neagu - joi, 11 iun. 2020, 09:30
Tremend şi certSIGN semnează un parteneriat strategic pentru accelerarea interacţiunii digitale cu clienţii

TORP este prima soluție din România care a implementat un flux de identificare video asistată a clientului la distanță – eKYC (Electronic Know Your Customer), proces auditat și certificat de compania LSTI din Franța în contextul emiterii certificatelor calificate. În acest fel, este garantată respectarea reglementărilor naționale şi a legislației europene privind identificarea electronică și a serviciilor de încredere pentru tranzacțiile electronice.

Identificarea utilizatorului se face prin intermediul unui flux video în timp real, cu același nivel de securitate tehnică și conformitate legală ca recunoașterea față în față, în acord cu toate directivele globale: AML5 (Anti-Money Laundering), GDPR, SCA (Strong Customer Authentication) și Regulamentul eIDAS 910/2014.

TORP integrează soluția de semnătură electronică la distanță Paperless, dezvoltată de CertSIGN. Prin aceasta, utilizatorii identificați video au acces digital 100% la procesele de afaceri dintr-o organizație. Paperless este auditată și certificată ca dispozitiv de creare a semnăturilor electronice calificat, conform Regulamentului eIDAS. În acest fel, se pot realiza semnături electronice la distanță cu valoare legală fără token și fără instalarea unor drivere speciale, de pe orice dispozitiv, de oriunde şi oricând, garantând procesarea și stocarea sigură a datelor şi un grad ridicat de protecție împotriva atacurilor cibernetice.

Parteneriatul dintre Tremend și certSIGN propune un ecosistem care rezolvă și asigură conformitatea cu legislația națională și europeană în ceea ce privește identificarea electronică și serviciile de încredere. Totodată, contribuie major la digitalizarea completă a tuturor proceselor dintr-o companie prin eliminarea metodelor convenționale de identificare, autentificare și semnare a documentelor.

Astfel, nu mai este necesară deplasarea în spațiile fizice ale furnizorului pentru încheierea de contracte, aprobarea unor proceduri interne, a cererilor de concediu sau pentru solicitarea altor produse ori servicii digitale. Întregul flux este în conformitate cu Regulamentul eIDAS, ceea ce înseamnă că respectă reglementarea Uniunii Europene referitoare la identificare electronică şi servicii de încredere pentru tranzacţii electronice.

„Expertiza extinsă în tehnologie a echipei Tremend, combinată cu maturitatea și siguranța serviciilor certSIGN, ne întărește rolul de inovator în transformarea digitală, atât de necesară oricărui client. Împreună vom oferi companiilor cea mai bună experiență în digital onboarding, printr-o soluție sigură, modulară și flexibilă de Customer Experience, care va sprijini organizațiile să atragă clientul modern, să îl cunoască mai bine, să-i ofere mobilitate, rapiditate și economie de timp în solicitarea și gestionarea serviciilor și produselor digitale”, declară Ștefan Pătra, Vice President Financial Services, Tremend Software Consulting.

Aurel Meiroșu, Manager dezvoltarea afacerii, Business Unit Semnătură electronică, certSIGN, precizează: „Digitalizarea este din ce în ce mai prezentă în toate domeniile, iar adoptarea unei soluții de semnătură electronică la distanță face tranziția către digital mai facilă cu costuri mai mici, eficiență crescută și posibilitatea de a semna documente electronice cu valoare legală oricând, oriunde, de pe orice dispozitiv. Ne bucură parteneriatul cu Tremend la care, pe lângă o soluție tehnică certificată și recunoscută la nivel european, certSIGN contribuie cu experiența demonstrată în digitalizarea proceselor cheie ale unei organizații, precum și cu o echipă de specialiști pregătită tot timpul să asigure cea mai bună soluție tehnică și conformitatea acesteia cu cerințele legale.”

Tremend are 14 ani de experiență în furnizarea de servicii de software engineering și consultanță și a implementat peste 700 de proiecte de anvergură pentru companii de top din sectoare precum telecom, finanțe, bănci, auto și servicii medicale. Compania folosește ultimele tehnologii ale momentului, de la AI și Machine Learning, la IoT și Microservicii. Tremend a fost inclusă, de două ori consecutiv, în Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, clasamentul celor mai dinamice companii de tehnologie din regiune și de patru ori consecutiv în FT1000 – Europe’s Fastest Growing Companies. Compania de consultanță și dezvoltare de software are două sedii în România, în București și în Brașov și birouri în Atlanta, Bruxelles, Belgia și Londra.

certSIGN, principalul producător și dezvoltator de soluții criptografice și servicii de încredere din România, furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...