„Teleorman”, al patrulea tren de metrou Alstom pentru Magistrala 5, a ajuns în depoul Berceni FOTO

16 10. 2024
Metropolis 4 in depou_oct24

„În ordine alfabetică: Giurgiu, Ilfov, Sălaj și Teleorman. Nu este o lecție de geografie, ci enumerarea trenurilor noi de metrou care se află deja în depoul Berceni al Metrorex – unde a sosit și cel de-al patrulea tren nou produs de Alstom”, se arată într-o postare pe LinkedIn a companiei.

Reprezentanții Alstom amintesc că trenurile de metrou Metropolis pentru Magistrala 5 poartă nume de județe, conform cerinței beneficiarului Metrorex.

Trenurile Alstom „Sibiu” și „Cluj” sosesc în decembrie

Alte două trenuri – Sibiu și Cluj – au primit săptămâna trecută undă verde pentru a fi livrate, la recepția preliminară din fabrică, urmând să ajungă în țară în cursul lunii decembrie, mai spun reprezentanții producătorului.

Potrivit lor, trenul Giurgiu – primul sosit – continuă programul obligatoriu de testare / validare și obținerea Agrementului feroviar, în vederea autorizării de punere în circulație cu pasageri pe cea mai modernă linie de metrou din București.

Pe 25 aprilie, Metrorex a anunțat că noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA sosise în Depoul Berceni.

Trenul cu indicativul 1402-2402, denumit ”Giurgiu”, face parte din lotul celor 13 trenuri destinate Magistralei 5, achiziționate pe baza contractului încheiat între Metroex și Alstom Transport SA, în 2 decembrie 2020, urmare a procedurilor legale de achiziție. Contractul are o valoare totală de 103,24 milioane de euro euro.

Noile trenuri Metropolis au prevăzute, conform specificațiilor din caietul de sarcini, dotări de ultimă generație, precum:

– camere de supraveghere interioare și exterioare cu înregistrare şi transmitere la bordul mecanicului a imaginilor din vagoane;

– afişarea direcţiei de mers pe lateralele tuturor vagoanelor trenului;

– afişaje dinamice de tip LCD în interiorul vagoanelor cu prezentarea dinamică a hărţii traseului şi alte anunțuri;

– sisteme de alarmare în caz de urgență, dotate cu interfon pentru comunicarea dintre personalul de conducere tren și călători;

– locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv penttru utilizatorii scaunelor rulante;

– instalaţii de răcire şi dezumidificare a aerului introdus prin ventilaţia forţată în fiecare vagon;

– lămpi de tip LED pentru iluminatul vagoanelor;

– folie anti-grafitti pentru protejarea geamurilor vagoanelor la interior şi exterior.

Fiecare tren are în dotare câte 6 vagoane și 216 locuri într-o dispunere longitudinală, iar capacitatea maximă este de 1200 pasageri.