Patru trenuri de călători care fac legătura între București și litoral au fost oprite temporar din cauza incendiilor de vegetație

Circulația feroviară este oprită temporar, la această oră, pe intervalul Fetești - Ciulnița, din cauza unui incendiu de vegetației care se manifestă în apropierea căii ferate, între stațiile Jegălia și Perișoru, potrivit Companiei Națională de Căi Ferate CFR SA.
AGERPRES - Dum, 14 iul. 2024, 13:56
Patru trenuri de călători care fac legătura între București și litoral au fost oprite temporar din cauza incendiilor de vegetație

Update

Circulaţia feroviară între staţiile Jegălia şi Perişoru, pe Magistrala Bucureşti – Constanţa, a fost redeschisă, după ce echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au finalizat operaţiunile de stingere a incendiului din zona căii ferate, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., într-un comunicat de presă transmis, duminică, AGERPRES.

„(…) circulaţia feroviară a fost redeschisă la ora 15:48 între staţiile Jegălia şi Perişoru, pe Magistrala Bucureşti – Constanţa. Echipele de intervenţie ale ISU au finalizat operaţiunile de stingere a incendiului din zona căii ferate, manifestat între staţiile Jegălia şi Perişoru, iar personalul feroviar a repus sub tensiune linia de contact pe ambele fire. Toate trenurile care au staţionat temporar, în intervalul necesar stingerii focarelor extinse de-a lungul căii ferate, de la Jegălia la Perişoru, au fost reînscrise în circulaţie”, notează sursa citată.

Traficul feroviar pe intervalul Feteşti – Ciulniţa a fost oprit temporar, duminică după-amiaza, din cauza unui incendiu de vegetaţiei care se manifestă în apropierea căii ferate, între staţiile Jegălia şi Perişoru.

Update 

Trenurile de călători oprite temporar din cauza incendiului de vegetaţie din zona căii ferate dintre staţiile Jegălia şi Perişoru vor fi reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor aflate în desfăşurare de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a anunţat, duminică, într-un comunicat de presă, Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A.

Potrivit sursei citate, este vorba despre trenurile: R 10184 (Fetesti – Bucureşti Nord) – în Bărăganu; IR 1883 (Bucureşti Nord – Constanţa) – în Ciulniţa; IR 10085 (Bucureşti Nord – Mangalia) – în Ciulniţa.

De asemenea, de la ora 14:42, trenul IR 1983 (Bucureşti Nord – Constanţa) staţionează în Gara Ciulniţa.

Circulaţia feroviară este oprită temporar, la această oră, pe intervalul Feteşti – Ciulniţa, din cauza unui incendiu de vegetaţiei care se manifestă în apropierea căii ferate, între staţiile Jegălia şi Perişoru.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au interzis circulaţia trenurilor pe ambele fire, între staţiile Jegălia şi Perişoru, pentru accesul autoutilitarelor cu apă.

Update 14.30

Următoarele trenuri de călatori au fost oprite temporar, din cauza incendiului de vegetație din zona căii ferate dintre stațiile Jegălia și Perișoru, acestea urmând să fie reînscrise în circulație după finalizarea intervențiilor aflate în continuă desfășurare de către reprezentanții ISU:

R 10184 (Fetesti – București Nord) – în Bărăganu
IR 1883 (București Nord – Constanța) – în Ciulnița
IR 10085 ( București Nord – Mangalia) – în Ciulnița.

De asemenea, la ora 14.42, trenul IR 1983 (București Nord – Constanța) va staționa în gara Ciulnița.

Știrea inițială

Reprezentanții ISU au interzis circulația trenurilor pe ambele fire între stațiile Jegălia și Perișoru pentru accesul autoutilitarelor cu apă.

Precizăm faptul că, la această oră doar trenul IR 1881, care circulă în relația București Nord – Constanța, este oprit temporar în Jegălia.

Garnitura va staționa în intervalul orar necesar desfășurării intervențiilor ISU.

„Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Constanța va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenului IR 1881 în circulație, însă această măsură se poate aplica doar după finalizarea intervențiilor ISU de lichidarea focarelor, intervenții care au drept scop menținerea siguranței pe calea ferată”, transmite CFR.

 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...