Trenuri noi în România: ARF consultă piața pentru achiziția unor rame electrice de scurt parcurs

13 01. 2022
tren 56748394587648930

„Se doreşte obţinerea unei valori estimative unitare pentru achiziţia unei rame electrice de scurt parcurs (RE-R), cu o capacitate de transport formată din minim 200 de locuri pe scaune fixe, minim două locuri pentru persoane cu dizabilităţi şi 200 de locuri în picioare (la patru persoane/mp) şi a serviciului de mentenanţă necesar funcţionării acesteia pentru o perioadă de 15 ani cu posibilitatea de extindere la 30 de ani. Având în vedere pregătirea achiziţiei, prin raportarea la obiectul contractului de achiziţie publică şi pentru a informa operatorii economici cu privire la planurile de achiziţie şi cerinţele avute în legătură cu acestea, Autoritatea pentru Reformă Feroviară iniţiază prezenta consultare a pieţei care vizează aspectele menţionate la punctul 4 din Anexa 1 la prezentul anunţ”, se menţionează în anunţul ARF.

Preţul va fi compus din: preţul de achiziţie al ramelor electrice exprimat în lei/ramă şi preţul pentru asigurarea întreţinerii/mentenanţei pentru 15 ani, exprimat printr-un preţ mediu în lei/km.

Serviciile de mentenanţă vor fi prevăzute cu o opţiune de suplimentare de până la 30 de ani, precizează Autoritatea.

Operatorii economici interesaţi vor trimite pe adresa de email: emanuela.florea@arf.gov.ro şi office@arf.gov.ro preţurile estimative exprimate în euro, fără TVA, precum şi orice recomandări, opinii şi sugestii.

Data limită de transmitere a propunerilor este 25 ianuarie 2022, iar data limită pentru consultare este 31 ianuarie 2022.

Citește și Președinte ARF: O nouă licitaţie pentru achiziţia de trenuri electrice regionale ar putea fi organizată în următoarele două – trei luni

În vara anului trecut, ARF a decis anularea procedurii pentru cele 40 de trenuri regionale, argumentând că ofertele nu pot fi comparate. În decembrie 2021, Curtea de Apel București a menținut decizia Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF) de anulare a mega-licitației în cadrul căreia s-au luptat trei giganți mondiali: Alstom, Siemens și CRRC Qingdao Sifang.