Trei trenuri românești au parcurs 900.000 km în 2020, fără nicio defectare imputabilă producătorului

Ramele electrice fabricate de Softronic Craiova au parcurs în 2020 pentru Softrans SRL distanța de 900.000 km fără nicio defectare imputată producătorului, scrie România Feroviară. Cele trei trenuri oltenești reprezintă de altfel cel mai nou material rulant de pe căile ferate române, ultimul fiind introdus în circulație în 2019.
Anemona Andone - Dum, 27 dec. 2020, 19:22
Trei trenuri românești au parcurs 900.000 km în 2020, fără nicio defectare imputabilă producătorului

„Au fost într-adevar câteva trenuri anulate doar pentru 24 de ore, anulări care nu au afectat mersul de tren. Dacă IR 15931 nu a circulat, se putea pleca cu 60 minute mai târziu cu IR 15933. Imobilizările au fost din cauza reviziilor și intrărilor la strung pentru că infrastructura feroviară din România încă lasă de dorit pe multe magistrale”, explică reprezentanții blogului România Feroviară.

Ei plasează Softrans SRL pe primul loc și în 2020 în topul operatorilor de transport feroviar (OTF) privați, pentru că „oferă cel mai bun standard de calitate, siguranță și confort pentru călători”, explică România Feroviară.

„Jurnalul de bord impecabil vorbește de la sine, dacă mai era nevoie, despre succesul proiectului RES și mentenanța asigurată de Softronic Craiova. Vorbim despre 3 EMU care împreună în șase ani și jumătate au parcurs peste 3,5 milioane de kilometri. RES 001 a intrat în circulație în 2014, RES 002 în 2016 și RES 003 în 2019”, conchide România Feroviară.

În ciuda fiabilității trenurilor electrice românești, producătorul Softronic Craiova nu s-a putut înscrie la niciuna din licitațiile lansate pentru achiziția de material rulant în România. Și asta din cauza condițiilor de participare care nu pot fi îndeplinite de micul producător din Oltenia. 

Chiar dacă nu vând trenuri în România, oltenii de la Softronic înregistrează succes pe plan internațional cu locomotivele Transmontana. Recent, suedezii de la Green Cargo au lansat o comandă pentru 100 de astfel de locomotive, după ce au fost mulțumiți de cele livrate până acum de către producătorul român.

Softronic a demarat în octombrie 2017 producţia primelor două locomotive Transmontana pentru compania suedeză de stat Green Cargo, contract de circa şase milioane euro.

Citește și: Locomotiva românească făcută să reziste la -50 grade. Cum arată modelul fabricat de Softronic pentru suedezi

Înfiinţată în anul 1999, compania Softronic a înregistrat în 2019 un profit net de peste nouă milioane de lei, la afaceri de 100 de milioane de lei și cu 250 de angajați, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice.

Softronic produce si trenul electric Hyperion, care circulă pe rute precum Craiova – București, București – Brașov și București – Constanța.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada spre Serbia: Ofertele pentru lotul 2 Timişoara – Moravița, aşteptate până pe 14 noiembrie
Autostrada spre Serbia: Ofertele pentru lotul 2 Timişoara – Moravița, aşteptate până pe 14 noiembrie
Data limită pentru depunerea ofertelor la licitația necesară construcției lotului 2 din Autostrada A9 Timișoara - Moravița este 14 noiembrie, a anunțat miercuri Cristian Pistol, directorul......
Ileana-Lăcrămioara Isărescu a acceptat poziția de membru în Comitetul Reprezentantilor a Fondului Proprietatea
Ileana-Lăcrămioara Isărescu a acceptat poziția de membru în Comitetul Reprezentantilor a Fondului Proprietatea
Fondul Proprietatea a anunțat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București ca Ileana-Lăcrămioara Isărescu a ...
Autoritățile ungare au decis sacrificarea a 25.000 de rațe dintr-o fermă din estul țării, ca urmare a descoperirii unui focar de gripă aviară
Autoritățile ungare au decis sacrificarea a 25.000 de rațe dintr-o fermă din estul țării, ca urmare a descoperirii ...
Autorităţile veterinare din Ungaria au anunţat miercuri că vor fi sacrificate circa 25.000 de raţe în provincia Bekes ...
AFM a aprobat finanțări noi în Programul „Rabla Plus” în valoare de peste 22,4 milioane de lei
AFM a aprobat finanțări noi în Programul „Rabla Plus” în valoare de peste 22,4 milioane de lei
Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, miercuri, noi dosare de finanţare în valoare ...