Tribunalul Dâmboviţa a decis eliberarea condiţionată a lui Ioan Niculae

Economica.net
15 07. 2016
ioan_niculae_05466200_62194400_06187100

”În temeiul disp. art. 425 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie -Serviciul Teritorial Ploieşti, împotriva sentinţei penale nr. 974/27.05.2016 pronunţată de către Judecătoria Găeşti în dosarul nr. 2522/232/2016, intimat-condamnat fiind Niculae Ioan, aflat în Penitenciarul Găeşti. În temeiul disp. art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat cu procesul penal rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 15.07.2016”, este soluţia pe scurt a Tribunalului Dâmboviţa.

Vineri, în faţa judecătorului, Ioan Niculae a spus că a muncit în închisoare şi că nu a creat probleme, iar avocatul acestuia a susţinut că a îndeplinit fracţia de executare a pedepsei şi că a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul ‘Mită la PSD’, pe 2 aprilie 2015. În acelaşi dosar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul ‘Mită la PSD’.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu şi omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenţei şi autorităţii ce rezultă din funcţia de conducere într-un partid pentru a obţine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acţionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Gheorghe Teodorescu, acţionar al SC Insomar SRL, şi Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială desfăşurată la sfârşitul anului 2009 pentru susţinerea candidatului PSD Mircea Geoană.