„Avem în lucru şi Strategia Balneo pe care urmează să o promovăm, în maximum o lună de zile o să intre pe masa Guvernului. Este agreată de către ei (Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România, n.r.) şi chiar ne mulţumeau pentru acest lucru, pentru că este o strategie pe care îţi poţi baza toţi paşii pe care vrei să îi faci. De la Revoluţie nu am avut aşa ceva, deci sunt nişte măsuri clare care s-au luat pe sectorul balnear, pe care nu le-a luat niciun guvern de la Revoluţie încoace”, a declarat ministrul Bogdan Trif.
Ministrul a spus că a avut discuţii cu conducerea Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi că în Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului Naţional, staţiunile balneoclimaterice au fost ridicate la rang de staţiuni de interes naţional.
„Preşedintele federaţiei balneo a declarat public că este mulţumit de politicile guvernului. Mai mult decât atât, pentru că pe Master Planul în Turism staţiunile balneo au fost ridicate la nivel de staţiuni de interes naţional, astfel încât cofinanţarea ministerului este de 90%. Guvernul României a creat şi un fond special de finanţare exclusivă a acestor staţiuni în care primăriile nu mai trebuie să vină cu cofinanţare”, a susţinut Bogdan Trif.
Ministrul Turismului a vizitat, luni, băile sărate din Ideciu de Jos şi Jabeniţa, ultima staţiune a funcţionat din 1830 până după Revoluţie, când au fost lăsate în paragină.