Tsipras, ”optimist” în legătură cu şansele unui compromis cu UE în privinţa datoriei Greciei

Premierul grec Alexis Tsipras s-a declarat luni 'optimist' în legătură cu şansele de compromis cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte datoria, după o întâlnire cu omologul său austriac Werner Faymann la Viena, relatează AFP.
Economica.net - lun, 09 feb. 2015, 14:10
Tsipras, ''optimist'' în legătură cu şansele unui compromis cu UE în privinţa datoriei Greciei

‘Există un interes comun de a surmonta această criză. Sunt optimist că vom ajunge la un compromis cu partenerii noştri europeni’, a declarat el într-o conferinţă de presă alături de cancelarul austriac.

‘Istoria UE a fost făcută întotdeauna din suişuri şi coborâşuri şi s-a găsit mereu o soluţie. Nu văd niciun motiv să nu ajungem la un acord’, a mai subliniat noul şef al guvernului grec aparţinând stângii radicale, fără a oferi mai multe detalii.

Faymann a subliniat că este ”de datoria’ celor 28 de state membre ale UE şi a Eurogrupului de a găsi o soluţie la criză, subliniind că ‘zona euro trebuie să rămână unită atunci când se află în dificultate’.

Cancelarul austriac social-democrat a insistat totuşi asupra faptului că Grecia trebuie ‘să respecte angajamentele şi cadrul general’ definite de partenerii săi.

El a subliniat de asemenea importanţa îmbunătăţirii eficienţei administrative şi a luptei împotriva corupţiei şi a evaziunii fiscale.

Vizita lui Tsipras la Viena survine înaintea unei reuniuni, miercuri, a miniştrilor de finanţe din cele 19 ţări din zona euro, printre care şi Austria, şi a unui summit european, joi, dedicat problemei greceşti.

Noul guvern elen refuză să urmeze politica de austeritate care a fost impusă în 2010 Greciei în schimbul unui plan de ajutor internaţional şi cere un ”credit punte” până la un acord definitiv cu partenerii săi europeni.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...