Tudor Chiuariu: Aștept motivarea instanței, urmând să fac plângere la CEDO

Economica.net
25 01. 2014
foto_tc__int_85132800

„Am luat act cu dezamăgire de hotărârea Înaltei Curți pronunțată ieri (vineri — n.r.). Dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre dată fără probe și fără bază legală. Față de soluția de achitare din primă instanță, nu există nicio probă nouă care să justifice soluția din recurs”, susține Tudor Chiuariu, într-o declarație remisă sâmbătă AGERPRES.

Senatorul liberal precizează că a intrat în PNL la vârsta de 21 de ani, pe când era student, și în cei 16 ani de activitate nu s-a îmbogățit din politică, dar a contribuit la „crearea unor instituții importante pentru România, cum sunt DLAF sau ANI”.

„Am contribuit la adoptarea unor legi importante pentru România, cum sunt noile coduri civile și penale. Hotărârea completului de recurs condamnă o opinie. O opinie poate să fie corectă sau greșită. Eu susțin în continuare că era corectă, pentru că s-a bazat, așa cum trebuie să facă un jurist, pe acte autentice, acte care se bucură de prezumția de legalitate și care produc efecte și astăzi. Mai mult, aceste acte nu au fost anulate nici prin decizia de ieri (n.r. vineri), și deci vor produce efecte în continuare”, arată Chiuariu.

El spune că nu înțelege cum „o opinie din 2007 poate produce o urmare cu doi ani înainte, în 2005, când a avut loc presupusa asociere a Poștei Române cu o companie privată în scopul valorificării terenului în cauză”.

„Aștept motivarea instanței, urmând să fac plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Am văzut că au apărut câțiva ‘specialiști’ care știu ce ar trebui să fac, în general ei le știu pe toate, știu și totul despre acest dosar. Pentru oricine dorește să avem o dezbatere publică cu privire la acest dosar și la această decizie, îi stau la dispoziție”, conchide senatorul PNL.
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat definitiv vineri pe fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu în dosarul Poșta Română la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy a primit 4 ani cu suspendare.

În cazul lui Tudor Chiuariu instanța a dispus un termen de 6 ani sub supraveghere, în timp ce Zsolt Nagy are un termen de 8 ani sub supraveghere.