Şi veniturile au scăzut cu aproape 88%, la 468 milioane de euro, din cauza prăbuşirii cererii pentru ofertele companiei, care includ pachete de vacanţă şi croaziere.
Directorul general al TUI, Fritz Joussen, şi-a exprimat optimismul privind viitorul sezon de vară din 2021, subliniind progresele făcute de ţări ca Marea Britanie cu campania de vaccinare. Cele mai mari pieţe ale TUI sunt Germania şi Marea Britanie.
„Cu cât mai mare va fi determinarea în implementarea campaniilor de vaccinare, cu atât mai repede putem reveni la libertatea reală a călătoriilor”, a declarat şeful TUI, care a cerut testări mai rapide.
Pentru sezonul cheie de vară din 2021, TUI a făcut deja rezervări pentru 2,8 milioane de clienţi. În medie, preţurile sunt cu 20% mai mari faţă de vara din 2019, înainte de pandemie. Anual, înainte de pandemie, 23 de milioane de persoane mergeau în vacanţe făcând rezervări la TUI.
Marţi, acţiunile TUI au scăzut cu 1%, iar în ultimele 12 luni titlurile au înregistrat un declin de 40%.
Analiştii de la Jefferies au avertizat că datoria netă a TUI a ajuns la 7,2 miliarde de euro, iar anulările din această vară ar putea fi dureroase.
Din cauza efectelor pandemiei, grupul TUI a anunţat recent că va renunţa la 8.000 de angajaţi şi analizează măsuri pentru reducerea costurilor cu 30%.