Turbomecanica – Profitul net a crescut cu 40%, până la 8,58 mil. lei, în primul semestru din 2024

Turbomecanica a înregistrat în primul semestru din 2024 un profit net de 8,587 milioane lei, cu aproape 40% mai mare faţă de cel obţinut în perioada similară a anului trecut, de 6,143 milioane lei, conform rezultatelor financiare transmise, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.
AGERPRES - mie, 28 aug. 2024, 12:26
Turbomecanica - Profitul net a crescut cu 40%, până la 8,58 mil. lei, în primul semestru din 2024

„Profitul înregistrat de TMB la 30.06.2024 este de 8,6 milioane lei, ceea ce reprezintă o marjă a profitului net de 11,57%, faţă de 30.06.2023, când marja a fost de 10,30%. Situarea marjei de profit la 11,57%, peste target-ul stabilit, reprezintă o normalitate ţinând cont de sezonalitatea producţiei/vânzărilor TMB. Pe de altă parte, bugetul anual este construit pe premisele unei evoluţii liniare a profitului. Ca urmare, deşi anticipăm o scădere a marjei de profit în trimestrul al treilea, ca urmare a perioadei de concediu, ne aşteptăm în continuare la o marjă de profit de 8% – 9%”, se menţionează în raportul transmis BVB.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 74,2 milioane lei în primele şase luni ale anului 2024, în creştere cu 24,42% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, când s-a situat la 59,6 milioane lei, scrie Agerpres.

„În ceea ce priveşte încadrarea cifrei de afaceri în valorile bugetate, pe primul semestru al anului a fost planificată o cifră de afaceri de 59,8 milioane lei, având aşadar o depăşire de 14,4 milioane lei”, subliniază sursa citată.

În perioada ianuarie-iunie 2024, societatea a realizat venituri din exploatare în suma de 78,702 milioane lei şi cheltuieli din exploatare de 66,989 milioane lei.

Turbomecanica este o societate pe acţiuni de tip deschis, cu capital integral privat, acţiunile sale fiind tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti. Obiectul principal de activitate este fabricarea şi reparaţia de motoare şi ansamble mecanice pentru avioane şi elicoptere.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanţelor (MF) a publicat vineri ordinul care stabileşte procedura de anulare a unor datorii pentru persoane fizice şi juridice, măsuri reglementate prin OUG 107/2024, care a intrat......
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Guvernul olandez a informat vineri că intenţionează să introducă în lunile următoare o serie de măsuri de limitare ...
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a început să producă anul trecut o nouă dronă de atac cu rază lungă de acţiune, Garpiya-A1, folosind motor ...
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele de muncă
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele ...
Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Suceava, o întâlnire cu reprezentanţii minerilor în urma căreia a afirmat ...