Pe de altă parte, cifra de afaceri a societăţii a crescut cu 17,4% faţă de aceeaşi perioadă.
Veniturile din exploatare s-au cifrat la 91,213 milioane de lei iar cheltuieli din exploatare au fost în sumă de 86 de milioane de lei, astfel că profitul din exploatare a fost de 5,187 de milioane de lei.
Cheltuielile cu salariile s-au diminuat cu aproximativ 1,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut ca urmare a reducerii numărului de angajaţi la 462 în septembrie 2022, de la 501 în decembrie 2021.
„Faţă de perioada 2020 – 2021, profitul TBM este mai puţin influenţat de criza sanitară. Cu toate acestea, o parte din angajaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în S1 2022, ceea ce a influenţat negativ realizarea producţiei. Problemele macroeconomice la nivel mondial, dar mai ales cele regionale cauzate de situaţia războiului din Ucraina va continua să crească presiunea costurilor asupra performanţelor financiare ale Companiei (creşterea costurilor la materiile prime, a celor legate de transport, energie şi gaze) cu atât mai mult asupra industriei aviatice şi militare. (…) Costurile materiale şi cele cu energia electrică, deşi au tendinţa de a se stabiliza, prezintă în continuare riscuri/ incertitudini in contextul multiplelor crize din ultimii ani. În ciuda mediului economic instabil, monitorizăm şi analizăm continuu aceste riscuri, iar estimările interne indică faptul că profitul bugetat de 10 milioane lei se poate recupera pe parcursul următoarelor luni”, precizează compania.
Turbomecanica are ca obiect principal de activitate fabricarea şi reparaţia de motoare şi ansamble mecanice pentru avioane şi elicoptere.
Turbomecanica este listată la Bursa de Valori Bucureşti din octombrie 1998.
Sursa foto: Turbomecanica.ro