„Ne-am asumat evaluarea tuturor dosarelor de pensii din România şi facem acest lucru în paralel cu procesarea dosarelor actuale ale românilor care se pensionează. Este un proces complex, dar absolut necesar, unul în care sunt deja implicate resurse considerabile. Calendarul nostru ţine cont atât de numărul de dosare rămase de evaluat, cât şi de gradul de complexitate al acestora – am evaluat deja peste 230.000 de dosare, dar vor urma dosare de mare complexitate, cu elemente diferite de contributivitate. Ca iniţiator al recalculării pensiilor din România îmi doresc ca acest proces să fie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri şi din aceste motive voi continua să mă aflu cât de des posibil între colegii din teritoriu, între cei care înţeleg şi contribuie la acest efort”, a scris, sâmbătă, ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.
Ea a subliniat că determinarea colegilor din casele de pensii din România de a menţine ritmul evaluării dosarelor este o dovadă de implicare în cele mai multe locuri din ţară.
” Toţi cei implicaţi ştiu deja că lucrăm la o serie de măsuri care să permită continuarea accelerată a acestei activităţi în perioada următoare prin suplimentarea de personal (pe perioadă determinată) şi stimulente pentru cei care şi-au dublat practic activitatea. Am comunicat astăzi colegilor din Casa de Pensii Sibiu intenţia noastră de a finaliza actul normativ referitor la recrutarea de personal şi acordarea de stimulente în cel mai scurt timp posibil. În felul acesta pregătim cadrul legal pentru absorbţia banilor din PNRR pentru reforma sistemului de pensii, reformă care pe lângă recalculare, digitalizare şi dotare cu echipamente cuprinde şi această componentă de sprijin pentru structurile actuale implicate în acest proces fără precedent. Urmează să avem consultări cu instituţii partenere precum Ministerul Finanţelor, astfel încât să prezentăm o variantă care să respecte toate rigorile”, a subliniat ea.